På spørsmål om når det hele begynte svarte GV at han har nok hatt litt hest i blodet fra tidlig barndom. Med en onkel som hadde hest så han tidlig hesten som et individ. At en kunne kjøre og konkurrere med hesten var facinerende. Som gutter flest var han med på annen idrett, det var fotball, skihopping etc. Men det var hesten som vant til slutt. Hodet mitt var nok ikke alltid på skolen, men på travbanen sier han.
Dagen kom da vegen videre skulle planlegges, videre skole ble ikke noe av da han ville drive med hest. Med mor og far på laget ble det så han fikk satse på hest som han ønsket.
Etter videregående ble han kjent med Svein Olav Ruud, senere Brede Killingmo og da var det igang. Her lærte han om grunntrening og hvor viktig det er å jobbe jevnt og trutt. Brede får ros for han var en god sjef. Det var aldri kjeft å få, men det var tydelig når han ikke var fornøyd.
Kom så til Bjerke og Espen Schem, lærte hvor viktig det var med orden og med vasking og pussing. Det var en fin stall ,og det å være nabo med Gunnar Eggen som var «stor « den tiden var artig. Så ble det samarbeid med Per Dave Holtung. Per Dave og Mai Lotta har vært viktige for meg sier Geir Vegard.
Etter samarbeid med flere trenere ser han likheter og ulikheter hos trenerne Tanken på å bli selvstendig har vokst seg sterkere og det er på tide å satse. Med en ung manns pågangsmot, familie og egen stall er overgangen fra ansatt til egen bedrift stor. Det er mye å tenke på, men ved å legge en plan og følge den har det gått bra.
Ingen slipper unna en nedtur i ny og ne, men en blir litt herdet etterhvert. Rutine og alder kommer godt med og jeg har alltid sovet godt om natta. Det er en balansegang og viktig å tenke positivt. På spørsmål om hvor bedrifttalentet ligger, svarer han rolig at med ærlig og hardt arbeid kommer en langt. Kontroll på stallen er viktig. Vi er en familiebedrift hvor Matin og Magnus, Lotta og jeg jobber mot samme målet. Treningslister med oppdateringer tar jeg, Lotta har ansvar for foring og stell og gutta er med hele vegen. Det er ikke bare en jobb – det er en livsstil.
På spørsmål om unghester, innkjøring og trening svarer han at han liker best hingster. Stammen er viktig og han ser etter styrke og svakheter. Det fødes omkring like deler hingster og hopper. Ei god hoppe tåler mye trening og da må jeg nevne Mai Lotta igjen, hun har vært veldig viktig for meg.
Grunntrening er viktig. Temme hesten godt og så kjøre fire dager hver uke før kvalitetstrening tar til. Å vinne hestens fortrolighet og at den føler seg trygg er viktig. Når hesten blir klar kan vi kjøre mønstringsløp før den får litt fri. Så trener vi styrke, styrke gir spenst og spenst gir fart. Vi trener i bakker og er nøye med at hesten går rett og traver rent. Har selv kjent melkesyra så jeg jager ikke på en stiv hest. Unghestene får gå med jernsko til alder og styrke tilsier de er modne for annet.
Avslutningsvis må vi ha litt om Support Justice. Den har vært på stallen siden den ble kjøpt inn av Arne Sandbæk. Å vinne Europamesterskap, Jubileumspokal og bli nummer to i Oslo Grand Prix har vært stort. Med en slik hest kommer jo drømmen om å vinne både Oslo Grand Prix og Eliteloppet. Håper og starte på Bjerke i mars da vi nettopp har hurtigkjørt på Bjerke på tiden 1.15,00
Glåmdalslagene takker Geir Vegar og familien for den ekte sportsgleden de viser. De har vist at ærlig og hardt arbeid er det som må til for å lykkes. Stor takk til Geir Vegard som ville dele sine erfaringer med oss og vi ønsker lykke til videre i karrieren til en kjernekar som er blitt framstilt som Norges svar på Stig H.