Akupunktur behandling av hesten din??

Skrevet av T.Jørgensen,  15.02.2012
Prøver å få Morten Louis til Tromsø, så håper å få nåkk hester slik at han tar turen. En veldig flink og har resultater å vise til. Han tar ca 670; med moms for behandling. Er det noen interisserte så ta gjerne kontakt med -

Trine Jørgensen 97593028
Etter å ha arbeidet med akupunktur på hest i snart 15 år, har jeg gjort meg en del erfaringer. Noen av dem vil nok både sjokkere og overraske. Jeg ber om at du forstår at ingenting av det jeg skriver her er et resultat av en fiks ide, men av et langt og seriøst arbeide, med utprøving, observasjoner og sammenligninger av alle de hestene jeg har behandlet. Dette er ikke ment å gi deg "svaret" på noe, men jeg håper at det kan åpne din bevissthet og øke din totale forståelse av hesten. Jeg har mer og mer forstått viktigheten av å tenke dypere - ikke vanskeligere. Gå forbi symptomet, prøve å finne hvorfor problemet er der. Ofte ser jeg at et problem er et resultat av et problem som er et resultat av et annet problem osv osv. I det verste tilfellet jeg har sett måtte jeg 6 ledd bakover i hestens historie for å finne årsaken til dagens problem. Da sier det seg selv at det hjelper lite med symptombehandling. Denne siden vil bli utvidet med nye temaer etterhvert som jeg har anledning til det.
Her er det Håkon Jo, som får en undersøkelse

Muskulære problemer.

Jeg leser stadig om hester som har muskulære problemer og som stadig må behandles for dette. Jeg har i løpet av de årene jeg har behandlet hester aldri møtt en hest hvor musklene var problemet. Det finnes en rekke årsaker til at musklene blir ømme, men da er det årsakene som er problemet; ikke musklene. Musklene er en kilde av informasjon om hesten. De forteller det meste om hestens fôr-opplevelse, bevegelsesmønster, allmentilstand m.m. Musklene blir kort og godt "bare" budbringere om at noe er feil.  Det er ikke postmannen som er problemet om du får brev du ikke liker, men heller den som sendte det.
 Det forunderlig med dette problemet er at det ikke er de ømme musklene som er årsak til dårlig trav som mange vil tro. Men ved en blokkering i meridianene skjer det en signalfeil til bevegelsesapparatet som gir feil bevegelse, dette gir dårlig trav, som igjen fører til ømme muskler. Derfor virker det meningsløst å gå løs på musklene.

3 hovedårsaker:
- Fôr-intolleranse
- Ledd/sene problemer
- Strekkskader

På besøk hos Tom Horpestad i Sverige

Fôr-intoleranse.

Er den aller største årsaken til stive og ømme muskler hos hesten. En kan nevne bogspenning, stivhet og ømhet i skuldre, høyre bakben, venstre bakben, hofter, svanger, ryggparti.
Erfaringene er at dette problemet står for nesten 80 % av muskel-ømheter hos hesten. Disse stivhetene fører til feilbevegelse, derav feil tyngdeoverføring på diagonalene, noe som igjen leder til ledd- og seneproblemer. Veldig mange kunne spart seg dyre veterinær-regninger dersom man foret riktig og sørget for at fordøyelsen fungerte bra. Det ble gjort undersøkelser i Frankrike som viste at nærmere 80 % av ledd-problemer skyldtes andre underliggende årsaker. Dette stemmer meget bra med de erfaringer jeg har gjort gjennom de årene jeg har behandlet hester. Av disse 80 % er for-intoleranse en utrolig stor del. Har i årenes løp utviklet en metode som kan avdekke hvilket for hesten reagerer på. Dette vil normalt gå over 2-3 behandlinger med ca 14 dgr mellom hver. Konsekvenser av feil for lar seg enkelt behandle.
En av Norges aller beste hester var gitt mere eller mindre opp både av vet og andre alt.beh når jeg så på ham første gangen. Eier var "sikker" på at det ikke hadde med for å gjøre, jeg var like sikker på det motsatte. etter en liten diskusjon gikk han med på å endre for, jeg behandlet og 3 dager etter ringte han meg og sa at han hadde fårr en helt ny hest !! Har nå kjørt inn et par mill etter dette !!!
Just Star kom med kraftige symptomer på for-intoleranse. Hun kom ikke rundt en travbane i joggefart engang.

Ledd-/seneproblemer

Ledd-/seneproblemer vil vise seg i muskulaturen. Det er det beste diagnosemiddelet vi har hos hesten. Hver muskelgruppe vil reagere forskjellig avhengig av hvilke ben/ledd problemet sitter. Når hesten da stivner pga avlastning, vil den samme stivheten hindre hesten i å overbelaste det skadede området. Av den grunn mener jeg det blir feil å behandle muskler uten at man vet årsaken til problemet. Det kan føre til større skader enn det opprinnelig var. Jeg har utviklet en metode som gjenkjenner og plasserer ledd/sene problemer veldig presist.  Kun ved å kjenne på musklene, sammen med kunnskapen om hvilke muskelgrupper som blir belastet når forskjellige ledd er ømme, kan hesten greit fortelle hvor problemet sitter. Da får jeg gjerne leddet sprøytet, og så behandler jeg for å bli kvitt konsekvensen av leddproblemet (øm muskel).