Hoppeføllet etter Tangen Scott og Vikan Brauta ble nylig født på Skjetlein naturbruksskole i Trondheim. Hun står som symbol på at det spirer og gror i hestefagmiljøet på skolen. Da hestefaget ble innført som et nytt studietilbud for drøye 10 år siden, hadde skolen rundt 100 elever. Idag er tallet tredoblet, mye på grunn av hesten.Og jentene dominerer her som på andre skoler med hestefag.
Den gamle driftsbygningen er ikke bygd for å huse 20 hestebokser, men ved hjelp av fiffige løsninger og innkjøp av brukt stallinteriør fungerer det på sett og vis. Et lite stallundervisningsrom har det blitt plass til i rommet for saler og seler.
Men elever og lærerer kan glede seg over at Sør-Trøndelag fylkedskommune nå har åpnet pengepungen. Snart kommer det både ny stall og nytt ridehus, og begge deler er like etterlengtet.
Under møtet mellom oss på NHS og elever og lærere denne uka deltok også to nyutdannede studenter fra Starum. Dina Birgitte Haagensli er ridelærer 1 mens Guri Grimsgård tok travtrenereksamen til jul ifjor.
Begge arbeider nå i Trondheim, Dina arbeider på en stall på Ranheim mens Guri arbeider med unghester på Leangen travbane. For elevene på Skjetlein var det spennende å høre hvordan det har vært å ta an fagskoleutdanning på NHS. Mange hadde det ikke klart hva de skulle gjøre etter fullført videregående skole, men nå vet de iallfall at det finnes muligheter både på Starum og på UMB/Starum i og med at en ny bachelorgrad i hestefag innføres fra høsten av.
På tross av at millonene snart galopperer inn i hestemiljøet på Skjetlein, så må elevene selv sørge for at det blir penger til å reise på tur. Planen er å ta en tur sørover i landet om kort tid for å besøke Øvrevoll, galopptrener Rune Haugen, Bjerke travbane, Norsk Hestesenter og hingsteutstillinga på Stav. Det koster, og et stående tilbud om å bidra i kakelotteriet fant vi på lærerrommet på skolen.