Bilder fra hesteoppvisningene på Dyrskun

Skrevet av Kari Hustad,  20.09.2013
Artikkelbilde
8 år gamle Linnea Tallaksen og dølahesten Asak Balder sjarmerte publikum med sitt dressurnummer. Foto: Hannah Martine Nielsen

Under hesteoppvisningene på Dyrskun i Seljord forrige helg var det dølahesten som sto i fokus. Men den minste av de nasjonale hesterasene, nordlandshest/lyngshest, viste at rasen på ingen måte står tilbake når det gjelder allsidig bruk. Hestene som viste seg fram demonstrerte hva som ligger i uttrykket som brukes om de nasjonale hestene, nemlig "kaldt hode, varmt hjerte".
Førstkommende helg samles forøvrig dølahestfolket på Stav i Gudbrandsdalen der det er hoppeutstilling for alle raser pluss at det er Dølahestens dag med en rekke ulike aktiviteter lørdag 21.september. Her blir det bl.a. oppvisninger, konkurranser, faginnlegg og kåring av Årets Døløhest.
Under ser du noen av hestene som deltok på oppvisningene på Dyrskun:
Nordby Tromf
Nordby Tromf og Berit Morstad feide rundt den lille banen i et fartsfylt kjøreprogram
(foto: Hannah Martine Nielsen)

Asak Balder over plasten
Asak Balder var skeptisk til å skritte over plasten, men tok sjansen til slutt. Kusk: Heidi M.Schuller

Bjørke Burre
Bjørke Burre viste seg fram begge dagene. Da en av dølahestene ble forhindret i å delta på lørdag, steppet nordlandshesten/lyngshesten inn på kort varsel.
Burre og Jenny Gulbrandsen var en samstemt og stilig ekvipasje.

Svarten og Silje Hegnastykket
Svarten og Silje Hegnastykket viste fram presisjonsridning, og viste også fram hvilket hjelpeutstyr som ofte brukes når funksjonshemmede skal opp på hesteryggen.
Dølahesten er en av hesterasene som er velegnet til ulike former for terapiridning. 

Snøhvit
Nordlandshesten/lyngshesten Snehvit ble kåret til Årets Nordlandshest/lyngshest i 2012. Sammen med Rune Brobakken viste de hvorfor de er regnet blant landets beste i brukskjøring.
Foto: Kari Hustad

Susan Hellum
Susan Hellum, heste-Norges nestor og innehaver av kongens fortjenstmedalje for innsats for hesteholdet her til lands, var en kunnskapsrik guide gjennom oppvisningene på Dyrskun.

Nærkontakt med hest
Etter oppvisningene ble publikum invitert til å bli nær,ere kjent med hestene som gjerne lot seg klappe og beundre i folkemengden.