Den særs populære avlshingsten Moe Odin har betjent hoppene med base i Rogaland denne sesongen. Moe Odin er en av de beste kaldblodstraverne Norge har fostret. Med sine 10 millioner i innkjørte penger på travbanen har den svarte hingsten vist seg som en hest helt utenom det vanlige.
I tillegg har han vist seg å være en eksepsjonell hingst i avlen. Han er utnevnt til Elitehingst for sine bragder der. Men under Dyrskun skal vi få se at han også egner seg under sal. For i hele sommer har dressurrytter Kristin Utbjoa Nedrebø trent ham jevnlig, og på lørdag får vi se hva han kan. 19 år har han blitt, men fremdeles liker han svært godt å vise seg fram, og med sitt karakteristiske, ballettaktige trav har vi noe å glede oss til.
Svarte dølahopper fra Gudbrandsdalen
Fra Gudbrandsdalen har vi hentet to dølahester- begge egnet for de store anledninger. De to svarte hoppene Bjonfrida og Mie går gjerne sammen i par, og trekker en stasvogn- og de kuskes av Olaf Nyby. Olaf er av landets mest erfarne kusker og en mye brukt kjøreinstruktør. Ekvipasjen vil vise et kjørenummer med musikk. Både Mia og Bjonfrida har vist seg fram på utstilling- og Bjonfrida har til og med oppnådd hvit sløyfe- med andre ord en 1.premie.
1.premiehingst fra Eidsvoll
Elstad Blesen kommer fra landets største oppdretter av dølahester, nemlig Stein Bentstuen på Eidsvoll. Akkurat Elstad Blesen er en hest som har betydd ekstra mye for Stein. Mange avlshingster fra kommet fra denne gården, men Elstad Blesen oppnådde 1.premie på utstillingen på Stav tidligere i år. Det var et stort øyeblikk som Stein vil fortelle om på Dyrskun.
Feltrittsfamilie valgte nordlandshest/lyngshest
Den minste av de nasjonale hesterasene våre er nordlandshest/lyngshesten. Hans Bauer rir på det norske landslaget i feltritt. Da sønnen Hans Oliver skulle få prøve seg i sporten trodde nok mange at familien ville finne en passende sportsponni. I stedet falt valget på Tord, en nå 15 år gammel nordlandshest/lyngshest.
Hans Oliver på 10 starter nå i knøttecup i feltritt med Tord, noe begge synes er kjempegøy. Lurer du på hva feltritt går ut på? Møt opp på Dyrskun lørdag formiddag så vil Tord og Hans Oliver vise deg! Nordlandshest/lyngshesten Rosse Blondie og Silje Ballangrud fra Toten er også på plass i Fjoset, de har seiret i både feltritt og sprangstevner på Østlandet de siste åra. Der får du for øvrig også se representanter for fjordhesten- rasen som er like kjent i mange andre land som i opprinnelseslandet Norge. Vi håper å få med oss noen av hestene som representerte Norge under EM for fjordhest som foregikk i Danmark i august.
Det er NHS og Landslaget for dølahest som samarbeider om årets hesteoppvisning på Dyrskun.
Lørdag 10.september:
Hesteoppvisning i «Fjoset» kl.13.00
Hoppeutstilling 9-13, premiering 15.30
Søndag 11.september:
Unghestutstilling 9-11, premiering 12.30