Lord Capar vant Ulf Thoresens minneløp 2008

14.07.2008
Artikkelbilde

Den store forhåndsfavoritten Lord Capar viste ingen nåde overfor konkurrentene i Ulf Thoresens minneløp 2008. Den italienskfødte hingsten etter Varenne med Ørjan Kihlstrøm som kusk var helt overlegen.

Det var heller aldri noen tvil. Mange store forhåndsfavoritter har opp igjennom travets historie feilet, men han ledet fra start til mål, og kusk Ørjan Kihlstrøm så ut til å ha full kontroll. Det ble en enkel seier for den tre år gamle hingsten.

Dette var et fantastisk bra løp, og denne hesten er bra i alle faser. Den har hatt en bra karriere, og jeg tror faktisk den har utviklet seg litt den siste tiden, sier Ørjan Kihlstrøm.

På den relativt svake tiden 15 blank cruiset "Lorden" inn til en overlegen seier. Fra det innerste startsporet fikk den styre i front, og de aller fleste skjønte tidlig at det måtte en feil til for at dette løpet skulle bli spennende. Slik ble det ikke.

Dette føles riktig bra, og jeg skjønte at jeg hadde noe på gang etter at jeg tok starten, men man føler seg aldri helt sikker før man har passert mållinjen. Jeg følte jeg hadde full kontroll, for hesten var hurtig i dag, sier Kihlstrøm.

Hva synes du om stemningen her på Jarlsberg?

Det er utrolig artig med så mye publikum. Det er alltid moro å vinne foran så mye folk, sier vinnerkusken.
Gårsdagens sjuende løp var til minne om den legendariske travkusken Ulf Thoresen.

Det ble en ekstra spesiell seier for Ørjan Kihlstrøm som kjente Thoresen personlig. Det er litt spesielt å vinne dette løpet, det føles som noe ekstra, sier han.

Ulf var en snill og hyggelig kar mot alle, og ikke minst en fantastisk travkusk. Som travkusk er han et forbilde for oss alle, legger han til.


Lord Capars seier var som de aller fleste ventet, men daglig leder på Jarlsberg Travbane Ståle Jan Frøynes lot seg likevel imponere.

Den greide å holde ledelsen fra start til mål, og den styrte akkurat som den ville. Det er ingen tvil om at den beste hesten vant, for han har vist seg som veldig sterk. Det er rett og slett imponerende, sier han.

For å stå igjen som seiershest i Ulf Thoresens minneløp sikret Lord Capar seg 600.000 kroner, men den skrev seg også inn i historiebøkene.

Lord Capar er en stor hest, og det er en glede å kunne sette opp bilde av den på veggen vår, sier Frøynes.

Årets Jarlsberg Grand Prix ble et meget godt foretak for arrangøren. 20.800 gjestet Jarlsberg Travbane i løpet av de fem dagene, noe som er en oppgang på 1.500 personer i forhold til fjorårets utgave.

Det er helt strålende, og det er moro at vi klarte målsettinger vår om å ha over 20.000 tilskuere. Jeg er kjempefornøyd, for dette er veldig bra, sier Frøynes storfornøyd.

Også omsetningstallene ble hyggelig lesing for arrangøren. Totalt ble det omsatt for 69, 2 millioner kroner, noe som er en økning på drøye to millioner.

Slike tall kommer ikke av seg selv. Mellom 200-250 har arbeidet hardt for at årets utgave av Jarlsberg Grand Prix skulle bli en slik suksess som det har blitt.

Årets Grand Prix har vært veldig vellykket, dette har vært noen herlig dager, sier Frøynes.