Orientering fra Styret i DNT vedrørende Øistein Eriksens sykefravær.

19.07.2008
Artikkelbilde

Styret i Det Norske Travselskap har ikke lenger tillit til Øistein Eriksen. Derfor innkaller de til ekstraordinær generalforsamling.

Styrevedtak 19. juli 2008:
Tilstede: Nils Dagestad, fung. formann, Torbjørn Frøysnes, Eva Heggdahl (pr. telefon), Jens Alm, Torhild Grimseth Huseby og Harald Einang (vararepresentant, men ikke stemmeberettiget i saken)

På bakgrunn av hendelsene under Copenhagen Cup 7.-8. juni 2008 og i de påfølgende dager, og ut fra det som har inntruffet siden Styrets vedtak av 16. juni 2008 vedrørende Øistein Eriksen, finner Styrets ovennevnte medlemmer at Øistein Eriksen ikke har utvist tilstrekkelig respekt for Styrets vedtak og grunnforutsetninger om adekvat medisinsk behandling for sitt alkoholproblem. I denne situasjonen mener Styret at Øistein Eriksen ikke kan ansees skikket som styreleder og til å representere DNT utad.

Ved sin handlemåte har han videre bidratt til uklarhet om han i permisjonsperioden avstår fra å utføre offisielle handlinger eller ta stilling til saker som behandles i Styret.

Ut fra dette konstaterer Styrets øvrige medlemmer at grunnlaget for tillit til Øistein Eriksen er borte, og at forutsetningene for å innkalle ekstraordinær generalforsamling etter DNTs lover dermed er tilstede. Styret vil orientere Landsrådets medlemmer for å forankre avgjørelsen i organisasjonen.