"Travskole" på Biri Travbane søndag

14.11.2008
Artikkelbilde
Årets Derby-deltager, Flying Magoo, var med på travskolen i 2005.

For femte året på rad arrangerer Biri Travbane "Travskole" for 1. åringer. De har invitert alle de som har åringer i regionen. Totalt er det påmeldt 40 åringer.

- Totalt har vi ca. 250 åringer som er tilhørende i vår regionen. Alle disse fikk invitasjon til å være med på "Travskolen". 40 av disse er påmeldt og dette antallet er vi fornøyde med. Interessen har økt for hvert år vi har arrangert "Travskolen", sier sportssjef Romund Østbø.

- Det eneste kravet vi stiller er at hestene skal være temt. Meningen med "Travskolen" er at hestene skal ha et positivt møte med løpsbanen og omgivelsene rundt, sier Østbø.

"Travskolen" er oppdelt i tre hovedgrupper:

  • Kjøring i banen:
    Det viktigste under dette punktet er at hestene skal bli kjent i løpsbanen. Det blir lagt vekt på at hestene skal kjøres sammen med andre. All kjøring i banen skal skje i kontrollerte former.
  • Besøk hos veterinær:
    Hestene skal innom hos veterinæren. Her blir de målt og visitert. De blir også mønstret. Det er veldig viktig at hestene har et positivt inntrykk etter sitt første møte på klinikken.
  • Smia:
    Alle hestene skal på besøk hos smeden. Han vil lette på beina og se på beinstilling. Han vil også komme med råd angående skoing.

- Det som kanskje er det aller viktigste er at hesteierne og trenerne kommer sammen. Prater sammen og utveksler erfaringer. Tidligere år har "Travskolen" vært veldig sosial. De som kommer pleier også å besøke vakseboksen. Jeg føler meg trygg på at hestene har lært utrolig mye etter en dag på "Travskolen", sier Romund Østbø.