Førlands Trolla vant fra dødens!

07.09.2008
Artikkelbilde

Førlands Trolla med Geir V. Gundersen i sulkyen tok en meget fortjent seier i VG Hoppederby. Hun travet hele løpet utvendig for ledende Gulltyra. Likevel var hun sterk nok til å vinne.

Gulltyra klarte å beholde teten, mens Førlands Trolla måtte trave den tunge veien utvendig. Eigelands Frøkna travet i andre par utvendig. De første 500 meterne ble åpnet i 1.25 tempo og den første runden etter 1.26. Til tross for dette harde tempoet var Førlands Trolla sterk nok til å vinne forholdsvis enkelt.

Treneren Per Dave Holtung sto alene på indre bane under løpet. Når seieren var i havn tok følelsene overhånd. Geir V. Gundersen kjørte direkte bort til den glade treneren. Dette var uten tvil en seier de satte utrolig pris på.

- Jeg er en engasjert og følsom person. Jeg måtte ha litt tid for meg selv. Denne seieren setter jeg meget høyt. Det er unghester jeg liker å holde på med og målet er Kriteriet og Derby. Nå har jeg klart å vinne begge to, sier en meget stolt Per Dave Holtung.

- Jeg har veldig mye å takke Per Dave Holtung for. Det var han som hadde tro på meg og lot meg få kjøre masse løp. Derfor er det utrolig stort for meg å vinne Derby med en hest Per Dave har trent. Han har gjort en kjempejobb med Førlands Trolla, sier Geir V. Gundersen.