Ingen suksess for amatørene og montérytterne

Skrevet av Kari Agerli,  24.09.2008
Artikkelbilde
Johanne Ulrica Øveraasen og Line Gundersen smiler tiltross for at det ikke gikk så bra.

Det ble ingen suksess for de norske deltagerne i Nordisk Mesterskap for amatører og montéryttere i Sverige. Jan Roar Trøan ble beste norske amatør med sin femteplass, samme plassering fikk Line Gundersen i monté.

Arrangementet gikk i år i Sverige fra 20.-22. september. Løpene startet på Bergsåker fredag med et monteløp og to sulkyløp. Søndag var det et sulkyløp og to monteløp på Dannero. Alle deltagerne var innkvartert i Sundsvall.

De norske deltagerne var for sulky, Frank Westberg, Jan Roar Trøan og Tommy Trælnes. Ryttere var Line Gundersen, Johanne Ulrika Øveraasen og Monica Refsland.

Etter første kjøredag hadde vi Jan Roar Trøan på delt 2. plass for kuskene. Rytterne våre var ikke spesielt heldige med trekning av hester og Line Gundersen ble best med sin 5. premie. Johanne ble sjenert og disket for galopp. Monica tok teten og ledet til 500 gjenstod men da var tanken tom og hesten kom sist i mål.

Lørdag var det byvandring i Sundsvall og besøk på Robert Bergh sin gård. Her fikk vi en meget fin omvisning på anlegget og besiktiget omkring 70 hester.

Søndag var det nye sjanser i Dannero men vi klarte ikke å ta innpå resultatmessig. Rytterene fikk ikke ri alle løpene og da var det umulig å avansere. Best ble Line Gundersen som beholdt sin 5. premie sammenlagt i monte. Her ble det seier til Danske Ellen Piltoft –Nielsen som tok med seg to seirer og en andrepremie. Svenske Linda Hedstrøm ble to og finske Eevalindquist ble 3. Line Gundersen var bare et poeng fra sølvmedalje, men tapte på dårligere plasseringer  og fikk i tillegg bare ri to løp. Johanne ble nr 11 og Monica nr 12.

Kuskene kjørte et løp søndag. Jan Roar Trøan beholdt sin 5. premie sammenlagt. Dan-Åke Olsson fra Sverige ble nordisk mester.