Liv Pedersen vant Nordisk - fjerde i Sverige

27.09.2008
Artikkelbilde
Lanxess Palema vant Montékampen. Queen Of My Heart ble fjerde for Liv Pedersen (innerst)

Lykke Knut med Liv Pedersen på ryggen vant Nordisk Mesterskap på Åbo Travbane i Finland fredag kveld. Lørdag var hun på plass på Færjestad Travbane i Sverige. I Montékampen ble hun nummer fire med Queen Of My Heart.

Liv Pedersen traff starten perfekt med Lykke Knut og var å finne i tet etter ca. 120 meter. Siden hadde de full kontroll på feltet. Seieren ble av det lette slaget. Toer ble Atom Lynet og Line Gundersen. Med andre ble det en fantastisk norsk dominans i det første Nordiske Mesterskapet for kaldblods montéhester. Lykke Knut fikk 6000 euro for sin seier.

Arkivbilde av Lykke Knut og Liv Pedersen.

8. lähtö Kylmäveriset Monte/tasoitusajo 2100 m Montén Pohjoismaiden mestaruus p. 40 000 e + 20 m/ 40 000 e. pt. 40 m. P. 6000 e.

Tøft tempo
Det ble et hardt jevnt tempo i Monteékampen på Færjestad. Liv Pedersen valgte å angripe ca. 1200 meter fra mål. Mot den siste svingen erobret hun teten. På oppløpet kom det imidlertid flere hester i stor fart. Lanxess Palema var den klart sterkeste og vant lett. Han travet i tredjespor gjennom den hele siste runden. Vinnertiden ble fine 1.15,1a. over 2140 meter. Queen Of My Heart travet 1.15,4a. Det ble svensk dominans i dette løpet. De sikret seg fire av de seks premiene som var i løpet.