Ønsket svart kaldblods - fikk Førlands Trolla

03.09.2008
Artikkelbilde

Ekteparet John og Bodil Knapskaug har stort sett bare hatt varmblodshester. De ønsket seg imidlertid en svart kaldblodshest. Resultatet ble at de kjøpte Førlands Trolla, som er en av favorittene til å vinne VG Hoppederby på Bjerke Travbane søndag 7. september.

- Vi satt i dyrebilen på vei til Bjerke Travbane Derbyhelgen for to år siden. Mannen min og Ove Wassberg. Vi skulle starte med Uppercut Flevo og Just A Joy. Vi snakket om mye forskjellig, men så sa jeg til Ove Wassberg at jeg kunne tenkt meg en svart kaldblodshest. Jeg presiserte at det ikke var snakk om før et par år. Ove var imidlertid rask på avtrekkeren. Etter en halv time var Førlands Trolla vår, ler Bodil Knapskaug.

- Denne turen til Bjerke glemmer jeg aldri. Både Uppercut Flevo og Just A Joy vant sine respektive løp. I tillegg kjøpte vi Førlands Trolla, som har vært en stor suksess. Vi skal på auksjonen på lørdag, og jeg ser ikke bort ifra at det kan bli en handel, sier Bodil Knapskaug.

- Blir det seier i Hoppederby?

- Førlands Trolla er god nok til å vinne, men da må hun ha en god dag. Hun er spesiell og vanskelig å vurdere på forhånd. Jeg må få lov til å rose Per Dave Holtung for den jobben han har gjort med Førlands Trolla. Hun har slitt mye med tennene og ikke vært den enkleste å kjøre med. Det er også grunnen til at vi har satt henne bort i trening. Det blir uansett veldig spennende på søndag, avslutter Bodil Knapskaug.

Per Dave Holtung er ikke i tvil om hvem som er den beste hesten i feltet.
- Førlands Trolla er etter min mening den aller beste i feltet, men hun er også den vanskeligste. Hun bruker seg masse i løpene og det er grunnen til at vi ikke har startet i sommer. Hun virker veldig fin i trening og jeg mener vi har truffet med formen. Jeg gleder meg som en guttunge, sier Per Dave Holtung.