No Mans Land imponerte mest

26.08.2009
Artikkelbilde

No Mans Land med Johan Herbjørn Undem i sulkyen imponerte mest under derbykvalifiseringene på Bjerke Travbane onsdag kveld. Han travet store deler av løpet utvendig for lederen. Likevel var han sterk nok til å vinne lett med øreproppene i. Han kommer til å bli favoritt til å vinne VG Norsk Travderby på Bjerke Travbane søndag 6. september.

No Mans Land travet 1.16,0a. og var med denne tiden den klart raskeste kvalifiseringsvinneren. Han fikk spor tre i finalen.
- Dette er et helt greit spor for No Mans Land. Han er ikke rask nok til å være med til å begynne med uansett. Jeg håper og tror han er like god i finalen. Nå reiser imidlertid jeg og eieren på ferie. Det skal bli godt å slappe av foran mitt viktigste løp, sier Johan Herbjørn Undem.

Finalefeltet i VG Norsk Travderby 2009, varmblodshester:
1. Buddy
2. Gann Stone
3. No Mans Land
4. Sierra Victory
5. Prince Monet
6. Pinball Wizard
7. New Varenne L.A.
8. Expensive Royal
9. Creek’s Speed
10. Alpha Romeo R.R.
11. Gold Wing
12. Helmax Egon

Jan Roar Mjølnerød var i godt humør etter seieren med Særpefanten

Særpefanten har vært den beste innen årgangen i hele år. Han skuffet heller ikke kvalifiseringen. Han var tidlig å finne i tet og siden hadde han full kontroll. Han er den naturlige favoritten til finalen. En annen hest som imponerte var Fjeldstad Goggen. Han avsluttet meget fort via fjerdespor rundt den siste svingen. Han valgte førstspor i finalen.
- Det er ikke umulig jeg prøver å sitte foran hele veien i finalen. Min hest er rask ut fra start. Uansett kommer det til å bli et meget spennende løp, sier trener og kusk Per Ludvig Nilsen.

Finalefeltet i VG Norsk Travderby 2009, kaldblodshester:
1.Fjeldstad Goggen
2. Smedbalder
3. Særpefanten
4. Bork Odin
5. Ridder Prinsen
6. Tombo Ø.K.
7. Henrik
8. Johan Herbjørn
9. Wik Elden
10. Lome Mix
11. Røyns Skatt
12. Kile Knerten