Thomas Mjøen ble Nordisk mester

27.08.2009
Artikkelbilde
Thomas Mjøen omkranset av Janne Räisänen og Max Nielsen

Thomas Mjøen ble Nordisk mester for amatører sist helg. Han vant med ett poeng tilgode på finske Janne Räisänen. I travritt ble Marie Øverstad beste norske med en delt andreplass.

Nordisk Mesterskap ble avviklet i Århus fredag 21. august og Alborg lørdag 22. august. De norske deltagerene i sulky var Thomas Mjøen, Bernt Øksnevad og Sven Sturla Knudsen. I travritt var det Mette Nyløkken, Marie Øvestad og Egle Kokenaustkaite som representerte Norge.

Fredag ble det kjørt et travløp der Thomas Mjøen ble nummer fire. Lørdag var det to travløp og to montéløp.
Thomas Mjøen kjørte inn til en tredje og en andrepremie og ble dermed knepent sammenlagtsvinner. Bernt Ølsnedvad vant det siste løpet med 10 oddseren Kingsport og ble nr 5 sammenlagt.

I travritt red Marie Øvestad inn til en 5. og en 6. premie og delte dermed 5. plassen sammenlagt. De andre norske jentene måtte denne gangen bite i det sure eplet.