Per Ulven er død

16.12.2009
Artikkelbilde

Vi har mottatt det triste budskapet at Per Ulven er død. Han ble 84 år gammel. Per Ulven vil bli husket som en av de beste trenerne vi noen gang har hatt i Norge. Per Ulven ble tildelt DNTs hederstegn i 1995.

I følge TGN falt Per i går kveld og brakk lårhalsen. Han kom på sykehus, men døde i går kveld under operasjon. Han har vært syk i lengre tid.

Gjennom hele sin aktive karriere var Per Ulven tilknyttet Bjerke travbane. Sammen med sine brødre Alf og Knut dominerte Ulven-familien norsk travport i flere tiår. Per er rangert som en av tidenes beste travtrenere i Norge. Han vant to løp i sin første aktive sesong som 17-åring. Allerede i 1952 vant han Norgesmesterskapet med Leif Protector. Da var Ulven bare 27 år gammel.

Totalt har han vunnet hele ni Derby-seirer, der den siste kom i 1986 med Tom Pedro. Sammen med Gunnar Eggen troner Per Ulven på toppen av Derby-statistikken. Per avsluttet sin trenervirksomhet i 1989. Totalt vant han 1750 løp.

Vi har nå mistet en hedersmann som var seriøs helt ut i fingerspissene. Vi kondolerer familien. Per etterlater seg kone, ett barn og ett barnebarn.