Cato Antonsen norsk mester

21.06.2009
Artikkelbilde

Cato Antonsen fikk en flying start i årets NM for travtrenere. Etter de fire første løpene hadde han klart å tilrive seg en stor ledelse. Siden var det ingen som kunne innhente Østfoldingen.

Antonsen innledet med en seier og en annen under lørdagens to løp, og fulgte opp med samme fasit i de to første løpene søndag. Dermed var luken ned til nærmeste konkurrent stor. I de resterende løpene plukket Antonsen jevnt med poeng, og var tilslutt sikker sammenlagtvinner. Med 98 poeng hadde han 12 poeng tilgode på sølvinner Øystein Tjomsland. Tjomsland hadde en sterk avslutning, og vant det siste løpet med Mr. K. Hans Christian Holm ble bronsevinner etter at også han avsluttet godt. Han vant med Tamin Power, og tapte det siste løpet og sølvet på målfoto.

Sulky til Tengsareid

Kusken som vinner til høyest odds stikker av med en sulky sponset av Norsk Rikstoto. Den var det tittelforsvarer Åsbjørn Tengsareid som tok med seg hjem etter at Mr. Brunell gikk til topps til vinneroddsen 27,84.

Mester for første gang

Cato Antonsen tok sin første NM-tittel, og var selvsagt svært glad etter at mesterskapet var over.

- Jeg var heldig og gjorde en god trekning. Det begynte veldig bra, men jeg ble litt engstelig på slutten når noen av mine antatt bedre hester sviktet med galopp. Med god hjelp fra oven holdt det allikevel. Jeg er selvsagt kjempeglad nå, sa en smilende Norgesmester.