Midtsommertravet 2009 - en ny stjerne blir født!

18.06.2009
Artikkelbilde
Thai Olympic med sin trener Jomar Blekkan. (foto: www.hesteguiden.com)

Leangen Travbane byr igjen opp til fest i to dager til ende. Thai Olympic – hesten svært mange tror blir den nye store stjernen i norsk travsport, kommer for å ære den siste trønderske stjernen – Tamin Sandy. Denne hesten, som har en slik utstråling på og utenfor banen, har fått trønderske travhjerter i brann og er klar for å erobre resten av landet og mer til…

Lørdag kan en alenevinner ta med seg 48 millioner i V75, en V75-omgang spekket med sportslige perler og spennende løp. Norsk Rikstoto har kalt dette for SUPERUKE, og setter inn store ressurser ute i kommisjonærnettet, slik at oppmerksomheten rundt V75-omgangen blir størst mulig.
Søndag avgjøres NM for travtrenere og vi kan tilby to spennende V5-omganger.

Trondheim sentrum er pyntet til fest – bannere henger gjennom hele Olav Tryggvasons gate.
Aldri før har markedsføringen vært sterkere – vi har annonser og spoter i regionens største aviser, på radio og i TV.

Lørdag 20. juni

NM for travtrenere sparkes i gang før V75-omgangen starter, og storløpene kommer på løpene bånd:

Alm Rau Jos Æresløp, Tamin Sandys Æresløp og Erik Garbergs Æresløp står i unghestenes tegn, før vi kan presentere Norges beste hest i Shan Rags Æresløp:
Tinita Love, superhoppa som har vunnet både Norsk Travkriterium og Derby, og har kjørt inn over 3 millioner kroner. For første gang får Leangen-publikummet se denne fantastiske hoppa – bare det er verdt turen til Leangen.
Hun møter dog knallsterk motstand i Gentle Tilly og Kings Sugarboy (fjorårsvinneren), og ikke minst vår egen travdronning – Creek’s Tamina, som vant hele 12 løp i fjor og har allerede vunnet 7 løp hittil i år. Dette blir et race det kommer til å lukte svidd av! 150.000 kroner tilfaller vinneren.

Søndag 21. juni

Nordisk Elitkamp Trøndelagspokalen - Bork Rigels Æresløp er søndagens sportslige høydepunkt. Og for første gang på mange år får vi finsk deltakelse! Patrikin Muisto er en meget habil traver, som har vunnet 4 av 7 løp hittil i år. . Favoritt blir Åsajerven, som også leder Nordisk Elitkamp sammenlagt. Men han får sterk motstand fra mange andre, ikke minst et knallsterkt hjemmlag bestående av Troll Jokeren, Prins Juventus, Slettvoll Rambo og Slått Eld. Ikke minst Troll Jokeren, eid og trent av Frode Isdahl, blir en farlig utfordrer – den lille krigeren er i kalasform!

Vi skal kåre Norgesmesteren for travtrenere, i fjor vant Åsbjørn Tengsareid. Gjennom 9 løp skal den beste av de beste kåres, og her gis det ikke ved dørene…

Begge dager

Ved siden av 19 spennende travløp og 2 flotte ponniløp (på lørdag), har vi masse aktiviteter, spesielt for små og store barn.
Vårt eget familieområde "Bikuben" er spekket med aktiviteter begge dagene. Ungene kan boltre seg med masse leker. I tillegg har vi ponniridning, ansiktsmaling og hoppeslott.
Alt er selvsagt gratis!

De som har eller kjøper billett til serviceteltet kan hygge seg med god mat og drikke, og i restauranten har vår nye restauratør lagt lista høyt for å servere alle besøkende velsmakende mat til en hyggelig pris.

Dermed bør det meste være duket for en begivenhetsrik helg i Trønderhovedstaden.

Vi ønsker alle vel møtt til Midtsommertravet 2009!

Pressemelding av:
Arrangementsansvarlig: Robert Jakobsen (995 42 402)