- Ponnitravet har betydd mye for meg

20.03.2009
Artikkelbilde
Dag-Sveinung Dalen er en lovende ung kusk

Dag-Sveinung Dalen er en av de mest lovende kuskene vi har her i landet. 18 åringen har vunnet 23 løp så langt i karrieren.
- Min erfaring fra ponnitravet har betydd mye for meg. Overgangen til travløp har ikke vært så stor. Jeg har imidlertid masse igjen å lære, og jeg har stor respekt for de eldre og rutinerte kuskene.

Dag-Sveinung Dalen fikk sin første ponni i bursdagsgave da han fylte seks år. Siden har det bare vært trav for alle penga.
- Jeg tok montélisenen for ponnier, men det var det å kjøre som fasinerte meg. Jeg lærte masse av Tangens Loke, som min første ponni het. Vi trente masse sammen og det ble noen seirer. Etterpå ble det flere ponnier. Det jeg lærte mest av med ponnitrav, var å kjøre i rett gangart samtidig som jeg skulle kjøre fortest mulig. Jeg lærte også hvordan jeg skal oppføre meg i banen. Jeg synes det å kjøre ponni kan sammenlignes med å kjøre en kaldblodshest, sier Dag-Sveinung Dalen.

Til dagelig jobber Dag- Sveinung Dalen for Trond ”Bullern” Anderssen. Hos ”Bullern” har unggutten fått flere og flere sjanser i sulkysetet.
- Jeg er svært takknemlig for de sjansene Trond har gitt meg. Jeg har fått lov til å kjøre mange forskjellige hester. Det er på denne måten man utvikler seg. Jeg har vanket i stallen til ”Bullern” i flere år og jeg stortrives, sier Dag-Sveinung Dalen.

Ved siden av å være lærling hos Trond Anderssen, går Dag-Sveinung på skolen to dager i uka.
- Det kan være lurt å ha noe å falle tilbake på senere i livet. Det jeg drømmer om er å kjøre flere og flere travløp. Det er det morsomste man kan gjøre i livet, avslutter Dag-Sveinung Dalen.

”Dag-Svinung er en rolig og fin gutt. Jeg synes han kjører med en fin hånd. Det er derfor naturlig at han får flere og flere sjanser i sulkysetet. Han er utvilsomt en lovende kusk.,” sier Trond Anderssen.

Dag-Sveinung Dalen ser etter konkurrentene bak Memoran. (Foto: www.hesteguiden.com)