26.09.2009
Artikkelbilde
Tre blide fjes på Färjestad. Tron Gravdal, Tom Erik Solberg og stalljenta til Kabir.

Unionstravet ble arrangert på Färjestad Travnbane for fjerde gang i dag lørdag. De norske hestene presterte bedre enn noensinne. Totalt ble det fire norske seirer og ca. 750.000 svenske kroner innkjørt.
- Det er moro å være nordmann i dag. Vi vant to V75-løp, og det er jeg stolt av, sier Tron Gravdal, sportssjef i DNT.

De fire norske vinnerne var Mysterious, Kabir, Langelidgutten og Høiby Lunar. Ved siden av disse fire vinnerne hentet vi oss tre andreplasser. Etter dagens løp kan vi trygt slå fast at de norske hestene hevder seg meget bra i Sverige.

- Jeg håpet på en V75-seier på forhånd. Når vi vinner to og begge er med varmblodshester, må det være meget bra. Vi var med på å prege løpene i dag og slik skal det også være når det er Unionstrav, sier Tron Gravdal.

Kabir overrasket i V75-finalen. Han var et niendevalg i spillet. Over den lange distansen 3140 meter var Kabir helt overlegen til slutt. Det var en meget glad Tom Erik Solberg som kunne strekke armen i været ved målpassering.

Langelidgutten vant Lärlingskampen med Dag Sveinung Dalen i sulkyen foran Classic Tile og Kristian Malmin. Med andre ord dobbeltseier til Trond Anderssen.

Høiby Lunar var klart best i det tolvte løpet for sin trener Øystein Tjomsland. Her gikk de tre beste plassene til norske hester.