DNT går inn for bygging av Nye Bodø Travbane

07.09.2009
Artikkelbilde

Styret i Det Norske Travselskap bestemte i styremøte fredag at det stilles til rådighet et tilskudd på 6,2 millioner kroner til bygging av Nye Bodø Travbane. Styret gikk også inn for å oppnevne et utvalg for tiltak for kaldblodshesten.

Nye Bodø Travbane
Under denne saken deltok ikke nestleder Merete Johansen.
Terje Bøe i Nord Norge Travforbund og Inger Louis Dølvik fra Bodø Travlag var til stede før styrets behandling og orienterte styret om Nord Norge planen som har vedtatt å etablere en totobane nr 2 i Saltenområdet i Nord Norge og om NNTF sitt syn på prosjektet. Inger Louise orienterte om at dugnadsinnsats ikke var tatt inn i driftsprognosen. Spørsmål ble stilt om travlagene i Nord Norge var for eller i mot. Mye av årsaken til at flertallet av travlag tidligere var i mot skyldes lite kjennskap til prosjektet. I siste formanns møte i Nord Norge gikk lagene inn for Nye Bodø Travbane, hvis det ikke gikk ut over tilskudd til øvrige aktiviteter i Nord Norge. Stallområder kan bygges på regulerte tomter i banens nærhet.
Eierstruktur: Etter utbygging overføres anlegget til forbundet og drives av Toto Nor. Saken ble deretter behandlet i styret.

Vedtak:
Styret i DNT slutter seg til NNTF strategi om at Harstad er bane nr 1 og Bodø bane nr 2 i Nord Norge.
1.  DNT går inn for at det stilles til rådighet et tilskudd på 6,2 millioner til bygging av anlegget. Tilskuddet forutsetter at de bevilgede 12,9 millioner i kommunale/fylkeskommunale tilskudd kommer til utbetaling. Dersom de totale byggekostnader for prosjektet blir lavere enn 23 mill.kr. vil DNT sitt  tilskudd bli forholdsmessig redusert.
Tilskudd på 6,2 mill.kr. gis til Nord Norges travforbund og er øremerket Nye Bodø Travbane.