- Jeg er ryddig, analytisk og trygg

Skrevet av Erik Håkonsen/Richard Ekhaugen,  21.12.2011
Artikkelbilde
Rune E. Gustavsen

Rune E. Gustavsen gleder seg til å ta fatt på stillingen som Generalsekretær i DNT. Han mener selv han er ryddig, analytisk og trygg. Det er viktige egenskaper for en Generalsekretær.

Spekulasjonene har vært mange etter at Øystein Dale i november trakk seg fra sin stilling som Generalsekretær i Det Norske Travselskap. Onsdag ble det klart at et enstemmig DNT-styre valgte Rune E. Gustavsen fra Drammen til den viktige stillingen i norsk travsport. 56-åringen har bodd i Drammen i hele sitt liv, men har i 20 år pendlet til jobb i Oslo.

Forretningsutvikling
Gustavsen har jobbet med forretningsutvikling i store deler av sin yrkeskarriere, og har vært med på å bygge opp to firmaer fra bunnen av innen Selvaag-gruppen. De tre siste årene har han bedrevet konsulentvirksomhet, og har blant annet vært tilknyttet DNT som ansvarlig for Klasseløpsauksjonen denne høsten. Den nyvalgte Generalsekretæren er klar på hvilke utfordringer han står overfor.

Kjenner både forening og forretning
- En styrke jeg tar med meg inn i jobben er kunnskapen om både forening- og forretningsdriften. Jeg har sittet som styreleder i Drammen i flere år og har min arbeidserfaring fra næringslivet. Jeg ble administrerende direktør i et firma da jeg var 36 år, jeg hadde aldri tatt jobben som Generalsekretær i DNT i så ung alder, smiler Gustavsen.
- Jeg prøver å etterleve uttrykket "fast i holdning, mild i form", og ser på meg selv som ganske ryddig, analytisk og trygg, beskriver den nye Generalsekretæren.

Ansettelsesprosessen
Styreleder Atle Larsen sier følgende om ansettelsesprosessen.
- Vi hadde 12 søkere til stillingen, syv av disse var inne til intervju to ganger hver. Styret konkluderte med at de ville ha tre av disse videre til en finale, i denne fasen falt Øystein Dale ut. De vi satt igjen med hadde alle erfaring fra ledende roller i næringslivet. Et enstemmig styre var enige om å tilby Rune E. Gustavsen jobben. For meg var det viktig at Rune har relativt god peiling på sporten, samtidig har han en spennende bakgrunn med både funksjonær- og styreerfaring, understreker Larsen.

Kommunikasjon og respekt
Gustavsen er ansatt i en åremålstilling på seks år, og tiltrer stillingen formelt 1.januar 2012.
- Jeg kommer til å prioritere og sette meg ned med de ansatte èn og èn de første ukene, kommunikasjon og respekt er nøkkelord for meg, forteller den nye Generalsekretæren i DNT.

Dette visste du ikke om Rune E. Gustavsen:
- E. står for Eivind.
- Han er gift, har tre barn og ett barnebarn.
- Han har bodd en periode i Midt-Østen.
- Mener selv han må ha norgesrekorden som den yngste som har tatt dommereksamen. Gustavsen var kun 21 år da denne ble avlagt.
- Har sett mange eksempler på at personer som ikke fungerer i èn stilling i et firma, kan gjøre en utmerket jobb i en annen stilling i samme firma: "Ingen er en fiasko, det gjelder bare å finne rett plass til dem".
- At han ikke selv søkte på jobben fordi han trodde DNT ønsket en yngre Generalsekretær.
- Han mener at en veltrimmet traverhest er noe av det vakreste han kan se.