- Movie Q.C. har vært et eventyr

Skrevet av Erik Håkonsen,  15.12.2011
Artikkelbilde
Movie Q.C. sammen med Eirik Høitomt og Sigbjørn Kolnes etter en av hennes mange seirer.

Movie Q.C. har hatt en fantastisk sesong. Hun har tjent nesten en halv million kroner, pluss at hun tok seg av DNTs Hoppeserie. Hoppa ble i fjor kjøpt for en billig penge fra Danmark.
- Hun har vært et eventyr, sier trener Sigbjørn Kolnes.

- Bo Westergård kontaktet meg i fjor høst og sa han hadde ei fin tre-års hoppe tilsalgs. Hun var av det billige slaget og jeg kjøpte henne usett, sier Sigbjørn Kolnes.

Hoppa gikk rett til veterinærsjekk hos Ole Einar Sem. Det var ikke noe alvorlig galt med henne, men han poengterte at det var ei uvanlig muskelsatt tre-års hoppe. Jeg har hele tiden likt eksteriøret til Movie Q.C. Vi slet med å finne ut av henne i fjor vinter. I perioder var hun veldig fin, men så fikk hun noen dårlige perioder. På vårparten løsnet det skikkelig og da solgte jeg henne til Jan-Ove Hanssen og Liv-Astrid Wik. Hun var heller ikke dyr på dette tidspunktet. Siden har det bare gått en vei. Ni seirer av femten mulige er meget bra, sier Sigbjørn Kolnes.

- Hvordan er planene videre?

- Hun skal starte i V75 på Drammen til helga. Siden blir det finalen av Hoppeserien. Hun har med andre ord masse penger å kjøre om i løpet av kort tid.

- Du har gjort det meget bra i år.

- Jeg er på femteplass på landsstatistikken og det er jeg strålende fornøyd med. Ikke dårlig av en tidligere bilmekanikker, ler Sigbjørn Kolnes.

- Det er imidlertid lettere å reparere biler enn hester. Jeg elsker jobben min og biler er jeg ferdig med. Jeg var på ferie i USA for kort tid siden. Da leverte jeg alle bilene mine til service. Verkstedet fikk klar beskjed om at alt skulle være i orden når jeg kom tilbake igjen, sier travtreneren Sigbjørn Kolnes.