Endelig fremme!

Skrevet av Per Erik Hagen,  10.11.2011
Artikkelbilde
TIDLIGST OPPE: Først ved frokostbordet på Hotel Sheraton fant vi Karoline Krogh-Hanssen, Michael Taanevig, Nils Bergslien og Einride Horstad.

Torsdag morgen amerikansk tid, som tilsvarer godt lunstid for alle der hjemme, er 20 norske på plass rundt frokostbordene på Hotel Sheraton Harrisburg, klare for nye opplevelser.

Etter en onsdag som startet med meldingen om at airbusmaskinen til SAS  slett ikke hadde tenkt seg til New York denne dagen, ble det mye rare reiseruter før alle var på plass på hotellet. Enkelte presterte tre mellomlandinger inne i Tyskland før de kom seg på et fly til rett side av Atlanteren.

For de aller fleste var endringen bare en fordel. I stedet for å fly via København ble det direktefly fra Gardermoen med Continental.

Utstyrt med tre rommelige Dodger for første pulje bar det rundt 200 kilometer vestover fra New York. Langs veiene lå det flere påkjørte hjorter. Vel fremme på hotellet kunne Øyvind Hegdal fortelle oss at det er jakttid på hjorten for tiden, og i motsetning til hos oss der folk fra Mesta rydder opp, er det gribbene som fjerner sånt langs veiene i USA.

Diskukusjonene om hvordan gjøre de beste kjøpene gikk høyt under middagen onsdag kveld. Hvilke hingster står i stater der det er lite å kjøre om og gjør derfor avlshopper drektige med dem litt billigere? Hva koster 2- og 3-årshopper som ikke er drektige? Hvordan blir prisene i år? Hvilke oppdrettere har fått gode priser for åringene sine i år og vil kjøpe dyre hopper nå?

Slike og andre spørsmål forsøkteden lokalkjente  agenten Ole Bach å svare på så godt han kunne. Ved 06-tiden norsk tid kom også de med tysklandsturneen inn på hotellet, like blide.

Torsdag er siste dag for åringsauksjonene, og vi drar dit ved 10-tiden for å kikke på forholdene. Ellers kommer noen til å reise en tur til Hanover Shoe farms for å kikke på hingstene. Utover dagen kommer også avlshoppene som skal selges fredag og lørdag inn til det store auksjonsområdet. Da skal det kikkes og vurderes mer før selve auksjonene dras i gang. Når rundt 40 hopper skal selges i timen kommer det til å gå unna.