Passphoto B.R. imponerte i DNTs 4-årsløp

Skrevet av Erik Håkonsen,  28.11.2011
Artikkelbilde
Hans Petter Tholfsen, Per Otto Aagre og Lars Aagre er tydelig fornøyde med innsatsen til Passphoto B.R.

Passphoto B.R. tok seg av DNTs 4-årsløp på Klosterskogen Travbane lørdag. Førstepremien i løpet var på hele 200.000 kroner. Passphoto B.R. imponerte ved å vinne etter ei reise utvendig for lederen. Dette ble imidlertid hestens siste løp i Norge på ei god stund. Han skal nemlig settes i svensk trening.

- Jeg ble ikke bekymret da Passphoto B.R. havnet i dødens. Spørsmålet var om hesten var i form eller ikke, sier trener og medeier Per Otto Aagre.

Grunnen til at Per Otto var usikker på formen til Passphoto B.R. var hestens innsats i hans siste løp på Momarken.
- Passphoto B.R. var direkte svak på Momarken. Han blåste uvanlig mye etter løpet. Vi sjekket ham nøye på mandagen etter løpet, uten at vi fant noe galt. Derfor meldte jeg ham til DNTs 4-årsløp, som har vært et av de store målene i hele år. Passphoto B.R. virket veldig fin i trening både før og etter løpet på Momarken. Derfor håpet jeg at formen var på plass, sier Per Otto Aagre.

- Jeg så det allerede på den siste langsiden at det var spenst i steget og at hesten var i form. I siste sving var jeg helt sikker på seier, sier Aagre, som ikke får fullrost DNTs satsing på dette løpet.

Det ble en lett seier til Passphoto B.R. og Hans Petter Tholfsen i DNTs 4-årsløp på Klosterskogen lørdag.

- Med et rent fire-års løp så sent på sesongen med 200.000 kroner i førstepremie bidrar normalt til at pengene blir fordelt på flere hester. Det kan være hester som har vært uheldige tidligere på sesongen, som finner toppformen på slutten av sesongen. Form slår gjerne klasse, sier Aagre.

- Hva med planene videre?

- Jeg eier Passphoto B.R. sammen med min far. Vi har bestemt oss for å prøve Passphoto B.R. i Sverige. Han havner derfor i svensk trening rundt juletider. Vi har mange venner i Sverige og liker å ha en starthest i vårt naboland. Jeg mener det fortsatt er utvikling i hesten og har god tro på at han vil hevde seg bra i Sverige. Hvilken trener det blir, er enda ikke bestemt, sier Per Otto Aagre.

Per Otto Aagre er fast hovslager hos Øystein Tjomsland.
- 80-90 prosent av min arbeidstid er hos Øystein Tjomsland. Vi jobber veldig godt sammen og er kamerater. Det var derfor ingen dramtikk at Hans Petter Tholfsen kusket Passphoto B.R. på lørdag, sier Per Otto Aagre.

- Jeg har en lovende to-åring på stallen som heter, Gonnabeatotto. Han skal jeg legge ned mye arbeid på i vinter. Det har jeg tid til i og med at Passphoto B.R. blir flyttet til Sverige, sier Per Otto Aagre.