Seks hopper innkjøpt

Skrevet av Per Erik Hagen,  13.11.2011
Artikkelbilde
Arvid Kvalen, Odd erik Wølner og Spinning Class

I alt seks drektige hopper ble fredag kjøpt inn av deltagerne på DNT’s oppdretter- og studietur til Harrisburg i USA.

Først ute var Mona Lunde og Anders Oksvold som kjøpte den 6 år gamle Broadway Hall-hoppa Aloha. Mormor er selveste Armbro Eclair. Hun er drektig med Muscles Yankee og har allerede en toåring som har gått 1.14.6. Aloah kostet 14.000 dollar.

Drektig med selveste Donato Hanover er hoppa Exorcist, 10, innkjøpt av Sven-Tore Jacobsen og Hilde Solbakken. Hun er etter Self Possesed og Lindy’s New Way. Exorcist har allerede en femåring som har tjent 175.360 dollar. Denne hoppa kostet 32.000 dollar.

Neste kjøp var Muscles Yankee-hoppa Spinning Class, 7, drektig med Kadabra. Hun er selv stakes-vinner på 1.12.5 og har vært nede på 1.11.1. To helsøster har begge gått 1.10.1. I bakstammen finnes hester som Peace Corps. Denne flotte hoppa ble kjøpt for 50.000 dollar av Odd Erik Wølner og Arvid Kvalen.

Bromma Eiendom kjøpte to hopper. Først Windsong’s Legacy-hoppa Boundaries, 3, drektig med Muscles Mass. Hun har tre søsken som alle har vunnet stakes og en mormor med rekord 1.11.0. Bakstammen  er med selveste Miss Flirt. Hoppa ble ropt inn for 6.000 dollar.

Neste til Hallingdal er Muscles Yankee-hoppa Scandal, 4, drektig med Crazed. Hun er etter Conway Hall-hoppa Lovable Truth, halvsøster med ikke helt ukjente Viking Kronos. Scandal kostet 20.000 dollar.

Siste kjøpet fredag gjorde Einride Horstad. Det var Credit Winner-hoppa Smart Credit, 3, drektig med Cantab Hall. Mora Lantern’s Lane har vunnet stakes og mormor er selveste Armbro Lantern. Denne kostet 15.000 dollar.

Alle de drektige hoppene vil bli stående i USA til de har føllet, for så å tas hjem drektige med spennende hingster. På denne måten blir føllene norskfødte med alle rettigheter, mot at de importerte hoppene får eksportklausul.

Målet med turen er å bidra til å løfte standarden på det norske hoppemateriellet, og en svært fornøyd gjeng dro fra auksjonslokalene fredag kveld.