Hestens dag på Biri – en suksess!

Skrevet av Tore Kristiansen,  03.10.2011
Artikkelbilde

Søndag 2. oktober ble det arrangert Hestens dag på Biri Travbane. Over 440 barn storkoste seg i det som må betegnes som et prikkfritt arrangement.

Programmet var innholdsrikt og bestod av blant annet raseparade med presentasjon av 20 ulike hesteraser, oppvisninger, tandemkjøring (3 travløp med autostart!), ponnitrav, ponnigalopp og monteløp. I tillegg var stallene åpne og barna kunne ri ponni. Gratis pølser og brus til alle barna var også et populært innslag. Folkehesttrener for Biri, Morten M. Ottersen var tilstede og hadde med seg hesten han ønsker å benytte i konkurransen. En flott 2-års varmblodshoppe som allerede har gjennomført både mønstringsløp og prøveløp. Det ser lovende ut for Birihesten!
 
Folkehesten på Biri og trener Morten M. Ottersen.

Åpning ved avdelingsdirektør i LMD, Kristin Numedal og styreleder i DNT, Atle Larsen. Numedal fokuserte på viktigheten av å vise frem hesten og dens nytteverdi. Styreleder Larsen ønsket alle velkommen til arrangementet og som medlem i DNT. Han benyttet også anledningen til å reklamere for vårt store rekrutteringsprosjekt ”Folkehesten”.

Avdelingsdirektør i LMD, Kristin Numedal og senior rådgiver Sjur Erik Kvåle var også tilstede og fulgte arrangementet fra begynnelse til slutt. Begge var fornøyde med arrangementet og ble dessuten i løpet av dagen Folkehest-eiere.

Kvåle fra LMD hilste på hesten han nettopp var blitt medeier i-Folkehesten på Biri. 

Numedal fikk sågar også testet sine kuskekunnskaper da hun sporty deltok i tandemkjøringsløpet. Hun uttalte at hun var svært nervøs før løpet, men etter løpet var hun svært glad for at hun hadde blitt ”overtalt” - ”en heftig opplevelse”!

Avd. Dir. i LMD, Kristin Numedal fikk Kjøre hest.

Et høyst uoffisielt veddemål der den som plukket ut vinneren av
ponniløpet fikk en andel i Folkehesten, viste at Kvåle hadde teft for vinnere! Etterpå måtte han selvfølgelig besøke ponnien Måntorps Glittra og kusken Simen Ballangrud, og takke for innsatsen.


EN STOR TAKK til arrangørene med arrangementsjef Geir Smeby og prosjektleder Kjell Erik Eriksen i spissen. Vi håper dette kan bli en årlig begivenhet.

Arrangementsjef Geir Smeby og trener for Folkehesten på Biri, Morten M. Ottersen.