DNT søker etter ny Generalsekretær

09.09.2011
Artikkelbilde

Det Norske Travselskap søker etter ny Generalsekretær. Vår nye generalsekretær kjennetegnes som en motiverende og tilgjengelig leder som evner å utvikle sine medarbeidere gjennom synliggjøring av klare ambisjoner og hvor delegering av oppgaver blir et virkemiddel for å nå mål.

Det Norske Travselskap er en medlemsorganisasjon organisert med en sentraladministrasjon i Hestesportens Hus på Bjerkebanen i Oslo. Virksomheten ledes av et styre valgt av medlemmene som er organisert i 12 regionale forbund som igjen organiserer de ulike travlag.

Norsk travsport står foran store oppgaver ved å føre selskapet og sporten inn i en ny tid. Sporten lever i spenningsfeltet mellom hobby og næring og hvor det byr på utfordringer både på selskapets politikk og hvordan vi overfører dette i praktisk arbeid. Interessen for hest i Norge er stor og voksende, mens utviklingen innen travet viser en tilnærmet flat utvikling hva gjelder hesteeiere og antall travhester.

Travselskapet forvalter direkte og indirekte travhestpopulasjonen i Norge, omfattende drifts- og premiebudsjetter samt flere sentrale eiendommer i Norge.

Travsporten i Norge har et tett samarbeid med tilsvarende i Sverige samtidig som vi deltar i arbeidet med å utvikle sporten internasjonal.

Virksomheten finansieres i all hovedsak gjennom spillmarkedet som opereres av Stiftelsen Norsk Rikstoto, hvor DNT var en av stifterne sammen med Norsk Jockeyklubb. Norsk Rikstoto forventer å omsette spill for ca. 3, 8 milliarder kroner i 2011. Norsk Rikstoto er vår viktigste samarbeidspartner for utviklingen av travsport i Norge og vi er gjensidige premissgivere for hverandres suksess.

Det vil være generalsekretærens ansvar å sikre positiv utvikling på alle disse områder. Hans nærmeste ressurser er sentraladministrasjonen som omfatter ca 20 medarbeidere samtidig som travselskapet har arbeidsgiveransvaret for ca 12 forbundssekretærer distribuert over hele Norge.

For å fylle forventningene vil ansvarsområde inneholde disse hovedoppgaver:

Fylle Generalsekretærens oppgaver i henhold til DNT’s lover §4-4.
Være pådriver i gjennomføring av strategisk plan, Trav 2015.  
Sikre et godt arbeidsklima i sentraladministrasjonen og mellom de ulike administrasjoner knyttet til de ulike toto-baner og travforbund/travlag, tilknyttede organisasjoner samt Norsk Hestesenter.  
Drive utvikling av egen stab slik at den er i stand til å møte interne og eksterne utfordringer.
Utarbeide budsjetter, sikre implementering og følge den økonomiske utvikling.
Ha jevnlig kontakt med Norsk Rikstoto for sikre gode relasjoner og nødvendige rammebetingelser for travsportens virksomhet.  
Rapportere til styret samt være tilgjengelig for styrets leder.
Forventet erfaringsbakgrunn:

Vår nye generalsekretær ønskes å ha ledererfaring fra høyt nivå og kan vise til gode resultater. Erfaringen kan like gjerne komme fra næringsliv, offentlig virksomhet og medlemsorganisasjoner og gjerne knyttet til internasjonal virksomhet. Har man kunnskap, erfaring eller interesse for hest og/eller travsport vil det bli tillagt vekt selv om det ikke er avgjørende. I tillegg til formell utdannelse og erfaringsbakgrunn er det behov for at vår nye leder har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i både norsk og engelsk. Bakgrunn fra å håndtere media sees på som en fordel. Som det fremgår er ikke dette stillingen for nybegynnere og vi ser for oss en mann eller kvinne i alderen ± 40 år.

Personlig profil:

Vår nye generalsekretær kjennetegnes som en motiverende og tilgjengelig leder som evner å utvikle sine medarbeidere gjennom synliggjøring av klare ambisjoner og hvor delegering av oppgaver blir et virkemiddel for å nå mål. Han/hun har gode forhandlingsevner som fremkommer ved at man får gjennomslag for egne synspunkter både internt og eksternt uten at noen føler seg overkjørt. I sin adferd oppfattes han/hun som målbevist og resultatorientert med en sunn vurderingsevne, også i økonomiske spørsmål.

Vi ser for oss en utadvendt , vennskapelig og sosialt sikker person i store forsamlinger, gjerne med ukjente mennesker. I sin tilnærming til oppgavene har han/hun et langtidsperspektiv hvor man setter seg mål med et strategisk utgangspunkt. Stillingen er krevende og vi ser for oss en person med stor arbeidskapasitet og høy energi og som trives med mange ”baller” i lufta.

Hvorfor begynne i Det Norske Travselskap:

Denne stillingen passer for en person som overstående forventning, ønsker å være i sentrum av begivenhetene og bli lagt merke til. Har du i tillegg interesse for sport, friluftsliv og hester er dette muligheten til å få en arbeidssituasjon hvor man gleder seg til å gå på jobb. Stillingen er lokalisert ved Bjerke Travbane i hestesportens hus hvor man umiddelbart får nærkontakt med miljøet. Det tilbys gode betingelser til vår nye leder i en kraftfull og spennende organisasjon.

Hvis dette synes spennende, ta gjerne kontakt med TotalConsult ved Carl Petter Brun tlf. 900 76 001, styrets leder Atle Larsen tlf. 900 21 338 eller styrets nestleder Tove Paule tlf 930 13 025.

Kortfattet søknad med cv registreres her