Kjører for Norge på Biri

Skrevet av www.nhest.no,  01.09.2011
Artikkelbilde
Gleder seg til å kjøre mot svenske, franske og finske kusker, fra v: Kristine Knutsen Glesnes, Martin N.Aarvåg og Martine Wessel. Foto: Kari Hustad

Torsdag formiddag får NHS besøk fra Sverige, Frankrike og Finland. En gruppe på til sammen 17 stk kommer for å diskutere travutdanning og utvekslingsmuligheter. Fra hvert land stiller tre ungdommer som skal møtes i et eget løp på Biri fredag.

Sammen med Norge har de tre landene dannet organisasjonen  ETSA (European Trotting Schools Association) som møtes årlig. I fjor høst ble ETSA-løpet kjørt på Frankrikes hovedbane Vincennes, og da vant Preben Søvik som den gangen var travtrenerstudent på Starum. Fredagens løp er et sprintløp for varmblodshester med autostart.

Alle land stiller med egen ”coach” som kanskje også må bistå litt i dialogen mellom hesteierene og de unge kuskene som skal kjøre i fredagens 3. løp på Biri. Utover løpsskjøring blir det trening av hest på Starum og Biri, gruppa besøker treningssentret på Nannestad der Steinar Hammersborg er guide, de får omvising på Biri av sportssjef Romund Østbø pluss at ungdommen skal få prøve å ro et vikingeskip (ikke av de største) på Mjøsa.