Landbruksministeren fikk andeler i Folkehesten

Skrevet av Erik Håkonsen,  12.09.2011
Artikkelbilde

Landbruksminister Lars Peder Brekk besøkte Dyrsku’n i Telemark på fredag. Ved den anledningen fikk han fem andeler i Folkehesten. Han takket så mye for gaven og ga den videre til barneavdelingen ved Levanger Sykehus. Vi vil tro barna vil sette stor pris på denne gaven og besøke hesten ved flere anledninger.
- Folkehesten er et meget positivt tiltak som jeg håper mange vil slutte opp om, sa Lars Peder Brekk fra senen på Dyrsku’n.

Det var ikke bare Landbruksministeren som besøkte standen til DNT på Dyrsku'n. Siv Jensen kom også innom og lot seg intervjue av Knut Olav Dahl i DNT. Hun ble satt inn i følgende problemstilling:

"Siv ble tatt med på en reise der hun først eide en helt vanlig travhest som stort sett gjorde som hester flest, dvs ga mange gleder, men kostet en del penger å ha. Året etter fikk Siv en hest til, og denne ble kjempegod og løp inn masse penger. Men da kom skattemyndighetene og ville ha sin del av overskuddet uten at Siv fikk trekke fra kostnadene for den første hesten, og ei heller den neste. DNT fortalte videre at denne problemstillingen har vært behandlet politisk, fått ”ja” fra landbruksdepartementet, mens finansdepartementet i ettertid avviste kravet og et eget regelverk.
På denne utfordringen svarte Siv Jensen at Frp mente at det måtte være en linje som ble fulgt. Enten så måtte det bli regnet som næring eller så måtte det blir regnet som hobby. Hun mente at fradarget for hesteholdet totalt sett burde være en såpass liten tapt skatteinntekt for finansdepartementet at hun ikke så noen grunn til at et slikt regelverk måtte kunne komme på plass."

Siv Jensen fikk også fem andeler i Folkehesten. Hun ga disse andelene videre til Kompis, en institusjon for psykisk utviklingshemmede i Skien.

Både Landbruksministeren og Siv Jensen deltok velvillig i hesteskokasting.


Landbruksministeren hadde fin stil på sin hesteskokasting.

 
Siv Jensen i dyp konsentrasjon.