Ole Johan Østre deltar i EM på søndag

Skrevet av Evelyn Stillerud,  03.09.2011
Artikkelbilde

Søndag 4. september kjøres EM for stallansatte på travbanen Akbuzat i byen Ufa i Bashkortostan i Russland. Ole Johan Østre er norsk deltager. Han har besiktiget banen i dag, lørdag.

Så langt er det vel bare banen og kuskene som er klare. Hestene som skal være med i løpene er for så vidt klare, men det er ikke trukket verken kusker eller spor. Det gjøres på løpsdagen etter følgende regler:
- Det kjøres totalt fire løp for kuskene. To to-heats løp. Det vil si at hestene starter to ganger hver. Det er presisert at man ikke kjører med pisk i disse løpene.
- Kusken som vinner det første heatet, kjører hesten som kom sist i mål i samme heat. Kusken som ble nummer to, kjører hesten som ble nest sist osv.

Det er tolv deltakerland; Sverige, Finland, Russland, Spania, Østerrike, Frankrike, Belgia, Nederland, Tsjekkia, Italia, Estland og Norge.

Østre tok en titt på banen og kunne konkludere med at den er steinhard med grov grus på toppen.

Den norske kusken var en tur i stallene og kikket. Han observerte også en smed i aksjon og fikk virkelig tatt en god kikk på hestene som holdt til i bygget. Dette ga nordmannen en mulighet til å få vite litt om de russiske hestene. Vanskelig å få detaljer når man enda ikke vet hvilke kusker som kjører hvilken hest, men det er alltid greit å skaffe seg noen kontakter i forkant av et slikt mesterskap.

Anlegget var flott med et av de mest moderne bygningene i Russland. Det er en galoppbane og en travbane, samt en indre bane som består av en grusdel og en del som er belagt med asfalt. På det indre baneområdet var det flere ridebaner som ble flittig brukt til både longering, sprangridning og dressur. I tillegg rommer Akbuzat en stor ridehall med gode publikumsfasiliteter. Banen ble etablert i 1889 og ble renovert i 2007. President Vladimir Putin åpnet banen etter renoveringen. Det er snakk om en bane som er regnet som en av de tre beste i Russland.