- 20 av de 22 deltakerne er ungdomskusker i alderen 16 – 23 år og ca halvparten av disse kommer fra ponnitravet. Kursleder Hege Aas sier hun merker forskjell på de som har drevet ponnitrav og de som kommer helt nye inn i løpskjøringen. Disse tar tingene lettere og skjønner lettere hva vi snakker om, sier sportsjef Marianne Klepaker.
I de senere år er monte blitt en god rekrutteringskanal inn i sporten. Åtte av deltakerne sier de sannsynligvis kun vil delta i denne grenen til de kommer bedre inn i løpskjøringen.
Når gjenstår eksamensløp som må kjøres på en ordinær løpsdag på Travparken. Alle må bevise at de behersker å gjennomføre et løp med tanke på formelle regler og sikkerhet. Når dette er bestått må de kreere sin egen drakt og finne fargekombinasjoner som ikke kan forveksles med andre. Det kan bli mange nye drakter å se i løpsbanen når de skal ta opp kampen med de etablerte i sporten i årene som kommer.
Sportssjef Marianne Klepaker sier det er kommet i gang flere positive rekrutteringsprosjekter som man begynner å se resultater av. Det gode arbeidet med ponnitrav, samt travskolen på Sørlandets Travpark for de yngste, begynner å gi frukter. Folkehesten er et annet rekrutteringsprosjekt som så langt har vært meget positivt.
- Dette er et langsiktig arbeid med tanke på nye aktive og nye hesteeiere. Først om 5-10 år vil vi virkelig se resultatene av dette arbeidet, avslutter Klepaker.