Folkehesten Bergen:
TRENER: OVE WASSBERG
ALDER: 64
BOSTED: SANDSLI
Litt om Ove Wassberg
Ove Wassberg kjørte sitt første travløp i 1963, samme året vant han også sin første seier. Siden den gangen har han kjørt først over mål ytterligere 3146 ganger. Han tok ut sin trenerlisens i 1968, og har hele tiden vært tro mot Bergen. Først på Nesttun, og nå de siste årene på Bergen Travpark. Wassberg har utrolige 29 trenerchampionat i Bergen i tillegg til to stallmannschampionat. I dag driver han stall på banen, hvor han har 33 hester i trening. Han har hatt mange seiersmaskiner i sin varetekt. Den siste skikkelige stjernen til Wassberg var Elliot Frontline. En skikkelig seiersmaskin og hedershest.
Hvorfor velge Ove Wassberg som sin Folkehesttrener?
- Jeg har meget lang erfaring, har trent tusenvis av hester opp gjennom årene. Jeg har da lært meg noen knep om det å kunne finne ut av alle typer hester. Dessuten har vi flotte treningsforhold her på Bergen Travpark. Alt ligger til rette for at folkehesten vil trives fortreffelig.
Om valg av hest
Ove Wassberg har ennå ikke funnet Folkehesten Bergen. Han jobber aktivt og bredt med saken og er åpen for alle typer hest.
Folkehesten Biri:
TRENER: KJETIL HELGESTAD
ALDER: 44
BOSTED: SKREIA
Litt om Kjetil Helgestad
Kjetil Helgestad vokste opp med hester, hans far hadde mange gode kaldblodshester. Selv om Helgestad stort sett har holdt på med hest hele livet var det først for to år siden han startet opp som A-trener. Han driver nå sin virksomhet på tre filialer, hvor han totalt har 46 hester i trening. Han har et godt samarbeid med Kai Johansen, det er han som stort sett kjører stallens hester i løp.
Hvorfor velge Kjetil Helgestad som sin Folkehesttrener?
- Jeg har en profesjonelt drift med individuelt opplegg for hver enkelt hest. Som forholdsvis nyetablert trener er jeg sulten på suksess. Jeg mener folkehesten vil kunne bli en flott reklame for min virksomhet. Hele stallen gleder seg til å begynne å jobbe med folkehesten når den ankommer stallen.
Om valg av hest
Helgestad leter fortsatt etter Folkehesten Biri, og har to-tre aktuelle kandidater i kikkerten. Primært er han på utkikk etter en varmblodshest.
Folkehesten Bjerke:
TRENER: STEINAR HOLM
ALDER: 63
BOSTED: BLAKER
Litt om Steinar Holm
Steinar Holm er en nestor blant Norges travtrenere. Allerede i 1967 startet han opp som stallmann på Bjerke, men han tok ut sin trenerlisens i 1981. I disse årene har han trent fram mange gode hester, skal en trekkes fram må det bli Superina Land. Som treåring i 1995 satte hun verdensrekord på Årjäng, en strålende prestasjon. For tiden har Steinar Holm 25 hester i trening. Han driver også som oppdretter i liten skala.
Hvorfor velge Steinar Holm som sin Folkehesttrener?
- Med den lange erfaringen jeg har vil jeg kunne gjøre en utmerket jobb med Folkehesten Bjerke. Jeg har flotte treningsforhold, og kan vise til gode resultat i tidligere sesonger. Vil også trekke fram at jeg har unge, ambisiøse stallfolk som er både arbeidsomme og faglig dyktige.. Må også nevne at jeg har en hjemmeside som er en av de beste i bransjen.
Om valg av hest
Med forbehold om at den blir godkjent av konkurransekomiteen (se "Regelverk) har Steinar Holm allerede valgt ut sin folkehest, det er en varmblodshingst som heter Wizard som er etter Gentle Star (far) og Welia Laylock.
Folkehesten Drammen:
TRENER: JAN MARTIN BJERRING
ALDER: 60
BOSTED: VIKERSUND
Litt om Jan Martin Bjerring
Jan Martin Bjerring har holdt på med hest nesten hele livet, men det var først i voksen alder han valgte å starte opp som travtrener. Han tok ut sin trenerlisens i 2008. Før det har han hatt mange forskjellige jobber innen travet. Var sportssjef på Drammen Travbane i flere år, og jobbet som travsportsjournalist i en årrekke. Den beste hesten Bjerring har hatt i sin trening er Vinning Kos. Det var sort når han vant løp på Solvalla i 2008. For tiden har Bjerring 11 hester i trening på stallen i Vikersund.
Hvorfor velge Jan Martin Bjerring som sin Folkehesttrener?
- Jeg har meget flotte treningsforhold. Det gjenspeiler seg i resultat med stallhestene mine. Jeg ligger helt i toppen med innkjørt pr. hest i dette som er mitt første hele år som trener. Jeg ser det som stor prestisje å være med i folkehesten, og vil gjøre alt som står i min makt for å oppnå gode resultater. Jeg er en utpreget konkurransemann, og vil stå på dag og natt.
Om valg av hest
Med forbehold om at den blir godkjent av konkurransekomiteen (se "Regelverk) har Jan Martin Bjerring allerede valgt ut sin folkehest. Det er en varmblodshoppe som heter Tobros Augustinu som er etter Handoverabredfred (far) og Tobro's Girl.
Folkehesten Forus:
TRENER: PÅL BUER
ALDER: 40
BOSTED: SANDNES
Litt om Pål Buer
Pål Buer startet opp som trener på Forus i 2010. Før den tid var han trener i USA i åtte år, med gode resultater å vise til. Der holdt han stort sett på med unghester. Nå har han en stall på Forus hvor han har 13 hester i trening. Buer har jevnt gode resultater å vise til på sine stallhester, uten hittil å ha fått fram den riktige topphesten. Han ser det som positivt å ha samlet all virksomhet på Forus. Det er fine treningsforhold og lett tilgjengelighet for kundene.
Hvorfor velge Pål Buer som sin Folkehesttrener?
- Jeg har god erfaring med unghester, noe resultatene fra USA med tydelighet viser. Vil si at jeg er best på å trene fram unghester. I og med at jeg har stallen min på Forus vil den være lett tilgjengelig for andelseierne.
Om valg av hest
Pål Buer er fortsatt på utkikk etter Folkehesten Forus. Han mener det er riktig å bruke tiden godt, og viser til fjorårets sesong hvor flere av de beste hestene ble handlet sent på året. Han er åpen for alle typer av travhest.
Folkehesten Jarlsberg:
TRENER: GEIR FLÅTEN
ALDER: 46
BOSTED: VEAR
Litt om Geir Flåten
Geir er født og oppvokst i en hesteslekt med lange tradisjoner med travere. Han er kjent som en meget arbeidsom type hvor både sene timer og helger tas i bruk. De beste resultatene har Geir oppnådd med kaldblodshester, selv om det er tilfeldig. Skal noen hester trekkes fram må det bli Lome kongen og Voje Faks som var gode reklamehester. Geir flåten har for tiden 26 hester i trening i sin stall på Jarlsberg.
Hvorfor velge Geir Flåten som sin Folkehesttrener?
- Jeg jobber knallhardt og har et flott team rundt meg. Alle hestene får gode muligheter i min varetekt. Jeg tar nå min andre periode som trener av Folkehesten. Dette er et prosjekt jeg har god tro på. Mine opplevelser med Folkehesten er udelt positive og jeg ser virkelig fram til nok et år.
Om valg av hest
Geir Flåten er fortsatt på utkikk etter Folkehest. Han er åpen for en hvilken som helst type traver.
Folkehesten Klosterskogen:
TRENER: KRISTIN B. ROLANDSEN
ALDER: 30
BOSTED: SKIEN
Litt om Kristin B. Rolandsen
Kristin B. Rolandsen er den eneste kvinnelige treneren av årets folkehest. Hun har drevet som travtrener i omtrent to år. Sin virksomhet driver hun sammen med sin samboer Simen Bremseth Jessen på Furuheim treningssenter. Der har de 18 hester. Før hun startet opp som egen trener drev hun i flere år hos blant andre Arne Fosse Refsdal og Stall Frønes. Stallens løpskjøring er det i hovedsak Simen som tar seg av.
Hvorfor velge Kristin B. Rolandsen som sin Folkehesttrener?
Vi har flotte forhold på Furuheim. Vi jobber hardt, og satser mest på unghester. Hver hest får sin individuelle oppfølging, slik at det blir brukt mye tid på hver hest. Jeg håper at folkehesten vil være flott reklame for meg og gjøre meg mer synlig blant både travfolket og mannen i gata.
Om valg av hest
Med forbehold om at den blir godkjent av konkurransekomiteen (se "Regelverk) har Kristin B. Rolandsen allerede valgt ut sin Folkehest. Det er en varmblodshingst som heter Hambler's Amigo som er etter Norvelous Hanover (far) og Madame Hambler.
Folkehesten Leangen:
TRENER: MAGNE OLSEN
ALDER: 53
BOSTED: HEIMDAL
Litt om Magne Olsen
Magne Olsen er oppvokst i en hestefamilie, og har således drevet med hest hele livet. Han startet opp som egen trener i 1981. Det må også nevnes at Magne er utdannet hovslager. Magne var også hingsteholder i en årrekke, men dette har han sluttet med nå. Hans base er hjemgården der han har 20 hester i trening. Tidligere hadde han mest kaldblodshester i trening, men i den senere tid har det blitt mest varmblodshester på gården.
Hvorfor velge Magne Olsen som sin Folkehesttrener?
- Dette er et prosjekt jeg har skikkelig tro på. Det vil være inspirerende for meg å trene Folkehesten på Leangen. Jeg har god erfaring som travtrener, og har gode resultater å vise til. Dessuten har jeg flotte forhold for både mennesker og dyr i landlige omgivelser.
Om valg av hest
Magne Olsen har sannsynligvis funnet sin Folkehest. Det er en varmblodshingst.
Folkehesten Momarken:
TRENER: CATO ANTONSEN
ALDER: 53
BOSTED: MYSEN
Litt om Cato Antonsen
Cato Antonsen er en av våre mest meritert trenere og kusker. Han begynte som stallmann hos Leif Kjøniksen på slutten av 1970-tallet, og startet opp som egen trener tidlig på 1980-tallet. Karrieren har så langt gitt over 3500 seire og en masse storløpsseire. Blant annet har han vunnet Hoppe-Derby og Lars Laumbs Løp hele tre ganger. Cato har 30 hester i trening, fordelt på egen gård og stall på Momarken.
Hvorfor velge Cato Antonsen som sin Folkehesttrener?
- Jeg har holdt på lenge som trener og opparbeidet meg bred erfaring. Jeg ser det som en stor fordel å kunne veksle mellom å ha hesten på gården og banen. Både jeg og mine ansatte gleder oss veldig til å sette i gang med dette prosjektet. Det skal bli moro og kunne markedsføre min trenerstall til nye folk.
Om valg av hest
Cato Antonsen har ikke funnet sin folkehest ennå, men har en aktuell kandidat som han følger nøye. Det er en varmblodshingst.
Folkehesten Nord Norge:
TRENER: ODDMUND EGGUM
ALDER: 54
BOSTED: HARSTAD
Litt om Oddmund Eggum
Oddmund Eggum begynte med hest tidlig på 1990-tallet, men det var først i 2008 han startet opp som egen trener. Nå driver han en stall med 25 hester. Han har et godt team rundt seg, med fire faste ansatte og mange jenter som er innom stallen etter skoletid. Oddmund Eggum har fått ord på seg for å klare å få liv i oppgitte hester. Av de beste hestene Oddmund har trent må nevnes Last Speed Laday og Vinnelykka.
Hvorfor velge Oddmund Eggum som sin Folkehesttrener?
- Jeg har veldig tro på dette prosjektet. Sammen med mitt gode team vil vi ta godt vare på vår folkehest. Jeg har stor tro på enkeltindividet og vil gjøre en gjennomført god jobb. Må også få nevne at jeg vil montere et web-kamera i stallen slik at andelseierne kan følge sin hest hele tiden.
Om valg av hest
Oddmund Eggum er fortsatt på leting etter Folkehesten Nord-Norge. Mest sannsynlig vil han ende opp med en varmblodshest.
Folkehesten Sørlandet:
TRENER: KJELL LØVDAL
ALDER: 55
BOSTED: VEGÅRSHEI
Litt om Kjell Løvdal
Kjell Løvdal har drevet med hest hele livet. Det drøyde imidlertid helt til 1989 før han tok ut sin trenerlisens. Ved siden av trenervirksomheten driver Kjell Løvdal litt oppdrett i liten skala. Han har sin base på sin egen gård hvor han har syv hester i trening. Derfra har han drevet sin profesjon hele karrieren. Kjells første store traver var Judo McKinney, men i de senere år er det Troll Kos og Trollgutt som har fremhevet seg. Den sistnevnte har endog vunnet løp på Vincennes Travbane i Paris.
Hvorfor velge Kjell Løvdal som sin Folkehesttrener?
- Jeg kan vise til gode resultat med unghester. Det kommer av min lange erfaring med hester, noe jeg også håper vil kunne nyttiggjøres i arbeidet med Folkehesten Sørlandet. Jeg gleder meg virkelig til å få bli en del av dette prosjektet. Det er flott at vi får tak i nye hesteeiere som kommer inn og får oppleve sporten vår på en slik fin måte.
Om valg av hest
Kjell Løvdal tror han har funnet det som skal bli Folkehesten Sørlandet. Det er en varmblodshoppe.
Folkehesten Øvrevoll:
TRENER: RUNE HAUGEN
ALDER: 46
BOSTED: SKOGER
Litt om Rune Haugen
Rune Haugen startet opp som galopptrener i 1994. Før den tid var han jockey, han var blant annet champion i hinder mange ganger. Også som trener har Rune Haugen høstet mange store triumfer, han har vunnet en mengde storløp. Om man skal trekke fram en hest må det bli Sagittarius. Han gjorde mange store prestasjoner mot knallhard motstand. I dag har Rune Haugen 25 hester i trening. Det er verdt å merke seg at Haugen også har et par toårige travhester i sin trening. Dette er et prosjekt han tror på.
Hvorfor velge Rune Haugen som sin Folkehesttrener?
- De resultatene jeg kan vise til skulle tale for seg selv! Jeg har vært mangeårig champion og fått fram mange topphester. Sagittarius er nevnt, ved siden av den er trolig Giant Sandman den mest kjente. Han har gjort mange flotte løp i hele år. Vil dessuten hevde at jeg har det beste anlegget i Skandinavia. Av natur er jeg utadvendt og serviceinnstilt, slik at kundene alltid kommer i fokus.
Om valg av hest
Rune Haugen har funnet det som sannsynligvis blir Folkehesten Øvrevoll. Den heter Colourist. Mer informasjon kommer etterhvert.