Overlegne Hellin Faxen

02.08.2013
Artikkelbilde

Östersund fredag: Svenskt Kallblodsderby 2013 ble en eneste stor norsk triumf. Hellin Faxen vant overlegent mens Myr Faksen var god toer. Dessuten vant Eldjenta hoppederbyet.

Helt overlegen
Jan Roar Mjølnerød
kjørte på sikkerhet rundt første sving med megafavoritten 2 Hellin Faxen. Kai Johansen bak ledene Myr Faxen valgte å slippe uten sverdslag, og løpet var i realiteten over. Etter å ha kjørt rundt 29 første runden kunne Mjølnerød skru opp tempoet litt på slutten. Vinnertiden ble 28,ll. Bak Vinneren fulgte Myr Faksen fint på som toer. Kai Johansen fikk aldri sjansen, men denne gangen travet Myr Faksen fint hele veien. Fra tredje innvendig kunne Bjørn Garberg kjøre inn til en fin fjerdeplass bak 9 Sterkar. Det var kun dødenstravende 3 Bro Viking på tredjeplass som hindret Norsk storeslem. 12 Hongslojerven slurvet med travet underveis og endte i de bakre rekker.
Jan Roar Mjølnerød trener og kjører Hellin Faxen. Eier er Håkon Hermansen, mens Kjell-Arne Nilsen er oppdretter. Førstepremien i løpet var på SEK 700.000.

Norsk i Derbystoet 2013
Det var kun en norskeid hoppe med i Derbystoet, 1 Eldjenta. Sammen med sin faste makker Bjørn Garberg var hun ikke mer beskjeden enn at hun satte vertskapet på plass.
Garberg kjørte her et helt perfekt løp, søkte rygger så lenge det lot seg gjøre. Inn mot siste sving galopperte lederhesten og fra rygg leder kunne da Garberg kjøre rett fram og stikke nesa først i mål i en jevn sluttstrid med favoritten 2 Hulte Nova. Denne var litt av en moralsk vinner. Galopperte bortimot 100 meter fra start og kom tilbake og var knepent slått. En enorm prestasjon.
Eldjenta eies av Annelise Wara og J. Midtlyng, med Wara som trener. Tar vi med at hun også er oppdretter av hoppa var lykken fullkommen. Seierssjekken var på SEK 450.000. Vinnertiden på Eldjenta var 29,6.