Finale i Veikle Balder Cup

Skrevet av Jan Hedrén,  06.06.2013
Artikkelbilde

Finalen av Veikle Balder Cup går på Leangen under midtsommertravet; søndag 16. juni.

Det er hele 100 000;- kr i første premie. I tillegg vanker det Veikle Balder rosett og ulldekkene, samt ærespremier til eier og oppdretter av vinner-hesten. Ærespremien er en treskulptur av Alm Svarten i fullt trav. Oppasser og kusk vil også få en oppmerksomhet fra Veikle Balder.

Innmeldingsfristen for de kvalifiserte hestene er mandag 10. juni innen kl. 08:30 (09:00 via internett).

Liste over de kvalifiserte og poengstillingen finner du her.

Etter ti kvalifiseringsløp er det Lex Lodney som har sanket i hop flest poeng; hele 50. Han har foruten seieren på Momarken, en andre og en tredje plass i cupen å vise til. Røyns Kasper er nr. to med 42 poeng etter en sier og en andreplass. Videre følger Rapp Odin med 38 poeng og de øvrige sju kvalifiserings vinnerne med 30 poeng hver. Se listen.

På Momarken søndag 2. juni gikk Veikle Balder Cup kval nr. 10 av stabelen. Løpet ble vunnet av Lex Lodney, på flotte 1.24.8/2200m. Lex Lodney er en 5-årig kåret hingst etter Milex og under flinke Stranda Torill (1.26.5/425 300;-) e Spikeld. Hingsten eies av Gjermund og Einar Gravdal og er oppdrettet av Sander og Marte Mina Gravdal.

På Leangen mandag 3. juni ble siste kvalifisering av Veikle Balder Cup kjørt. Løpet ble vunnet av en sterk Rapp Odin, foran Røyns Kasper og Prins Tom på tredje. Rapp Odin, med Kai Johansen, vant på 1.27.6. Rapp Odin eies og er oppdrettet av Erik Hagen og er en femårig hingst etter Moe Odin og under Pi Svarta e Braute.

Veikle Balder håper at alle de kvalifiserte vil melde til finalen. Vi ønsker alle hestene lykke til og håper på et flott løp på Leangen søndag den 16. juni. Måtte den beste vinne!