Jevnt i Monte-NM

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus,  21.06.2013
Artikkelbilde
Kristine Kvasnes vant det første løpet i NM for monteryttere. Foto; Hesteguiden.com

De to første løpene i årets NM for monteryttere ble ridd på Jarlsberg denne fredagskvelden. Etter to løp er det uhyre jevnt i toppen av resultatlisten.

De to løpene på Jarlsberg fikk totalt forskjellige løpsscenarier.
I det første løpet stakk 2 Önas Grym og Kristine Kvasnes til tet og dro unna i hardt tempo. Ingen kunne nærme seg i sluttfasen og seieren ble til slutt overlegen. På de neste plassene fulgte 6 Earlina / Liv Pedersen og 3 Viking Neyenrode / Viktoria Steine.

En stri 3 Tigre Royal fikk etter hvert teten i det andre løpet, men kreftene tok slutt når oppløpet kom til syne. Etter et innvendig løp klarte Hege Solvang Morken å finne luken med favoritten 9 Speedy Scarlet E. De kunne speede inn til en enkel seier. Bak den sikre vinneren fulgte 1 Missionary Man / Martine Finsand og 3 K.N. Wind / Renee M. Sandersen.

I sammendraget er det uhyre jevnt etter to løp. Dagens to vinnere, Kristine Kvasnes og Hege Solvang Morken ligger i delt ledelse med 19 poeng. Bak disse to ligger Victoria Steine på tredjeplass med 18 poeng.
I og med at rytterne har ridd ujevnt antall løp er det alt for tidlig å utrope noen sammenlagtfavoritt.

NM avsluttes med tre løp i Drammen i morgen.