26.07.2014
Artikkelbilde
Ernst Petter Knutsen, alltid blid og hyggelig - men kanskje litt ekstra glad etter å ha sikret seg sitt 1.NM for amatører.(Foto: Ove Bjerkeset)

Harstad lørdag: Årets NM for amatører ble en stor triumf for Biris representant Ernst-Petter Knutsen. Etter flott kusking kunne han heve armen i været og kan nå tittulere seg som Norgesmester.

Det var imidlertid ikke uten dramatikk at Ernst-Petter Knutsen kunne klatre til topps på seierspallen. Etter at de fire løpene som inngikk i NM var kjørt hadde Robert Kruse flest poeng men han fikk bot for driving i siste løpet og mistet hele åtte poeng på det.
Knutsen vant ikke løp men hadde jevne fine plasseringer. 2 andre-og en 3.plass på de 3 løpene han kjørte ga til sammen 46 poeng. Kruse på annenplass fikk 42 poeng mens Frank Westberg på tredje oppnådde 41 poeng. Uten den siste boten ville Kruse fått åtte poeng mer og vunnet NM.

Det var en fornøyd Knutsen som etter mesterskapet kunne fortelle at dette var et stort øyeblikk i hans travkarriere..
- Å vinne et NM er noe jeg setter veldig høyt høyt sa han i seiersintervjuet.
Totalt i karrieren har 55 år gamle Knutsen tatt 34 seire.