Solide kval.-vinnere

Skrevet av Jan Elvestad, Equus,  09.08.2015
Artikkelbilde

Drammen; Vi fikk to meget fortjente vinnere i de to kvalifiseringsløpene til DNT's 5-årsløp som ble kjørt søndag 9.august. Finalene i DNT's 5 års-løp går på Drammen Travbane lørdag 22.august.

Aller mest imponerte gjerne Fjord Jerven som tok en enkel seier uten at Tor Wollebæk behøvde mase mye på hesten.

I det første kvalifiseringsløpet var det altså11 Fjord Jerven som viste seg som den sterkeste til slutt. Fra 60 meter tillegg fikk Tor Wollebæk fine rygger framover, til han måtte gå utvendig lederen den siste runden. Han koblet lett grepet på ledende 5 Bellfaks og stakk unna til enkel seier på 27,2.
Klart pluss også til 5 Bellfaks som gjorde et sterkt løp til andreplass etter over tre måneders løpspause. 3 Kleppe Snigen holdt farten fint til tredje, mens 9 Nyland avsluttet positivt etter et avventende løp i køen.

I kvalifiseringsløp to ble det kjørt meget friskt på mange hender, her skjedde det mye underveis. Det var til stor fordel for hestene fra lengst tillegg som profiterte på at de fikk mye servert.
10 Tin Balder ble servert et fint løp av Vidar Hop og tok en sikker seier på 25,9. Han seiler opp i favorittgruppen til finalen. 12 Junifaks gikk en fin sisterunde og bekreftet sin fine form som toer. 9 Odd Herakles virket litt tråkk underveis, og fikk dessuten en del trafikk-trøbbel. Avslutte bra til tredjeplass. For favoritten 6 Bacchus Ø.K. ble alt feil, ble hengt opp i sporene og galopperte til slutt og ble diskvalifisert.

Finalen kjøres på Drammen lørdag 22. august. Førstepremien i det løpet er på 500.000 kroner. Dette er finalefeltet;