Finsk mester i Amatør-EM

Skrevet av Jan Elvestad, Equus Informasjon og Media,  06.05.2015
Artikkelbilde

Bjerke onsdag: Etter de tre innledende løpene på Momarken tirsdag ble EM for Amatører avslutte med to løp på Bjerke onsdag. Vinner etter de fem løpene var kjørt ble Teemu Keskitalo fra Finland.

Vinneren Teemu Keskitalo viste fine kuske-egenskaper og kunne vinne et sikkert mesterskap. Også toeren, sveitseren Jean-Claude Gardaz, viste fine kjørehender og sikret seg en fortjent andre-premie.
For Norges representant Ernst-Petter Knutsen ble det inget stort mesterskap. Han endte på ellevte plass, uten at han gjorde noen feil. Han hadde for dårlig hestemateriell, og dessuten fikk han strøket to av sine oppsitt.

I onsdagens første EM-løp ble 8 Millroyce forsert til tet etter 500 meter og siden kunne kusken, Italienske Giovanni Bechis sitte og kontrollere resten av løpet. Hesten viste seg opp i en klart forbedret utgave etter pause og klarer Anders Lundstrøm Wolden å holde den kapable fireåringen fskadefri utover vår og sommer vil han garantert prege premielistene.
Bak vinneren gikk 5 Ottey et flott løp til andreplass. Tross reise utvendig lederen kunne Teemu Keskitalo lose hoppa inn til "sølvmedaljen". 3 Thai Bazar fikk maks til tredje fra lederryggen.
Ledende Jean-Claude Gardaz kjørte 10 Amarone som fikk et løp i fjerde par utvendig. Derfra kunne hun ikke gjøre seg gjeldende i seiersstriden.

Tsjekkisk seier i avslutningen
Det avsluttende løpet i EM for Amatører innledet ukens V76-omgang. Vi fikk her en overlegen vinner i nestfavoritten 1 Kain Face. Sammen med den Tsjekkiske representanten Alle Johannes M. Loman var hesten å se i tet etter 800 meter og siden var seieren aldri truet. Geir Kihle trener Kain Face som eies av Steinar Larsen fra Sande i Vestfold. Vinnertiden ble solide 15,2.
God toer ble 9 Herr Feinschmecker som travet utvendig siste runden, mens 8 L.A.'s Harmony avsluttet brukbart til tredje. Favoritten 11 Riverside Touchman avsluttet brukbart sammen med sveitseren Jean-Claude Gardaz, men ikke raskt nok til at kunne sikre seg mesterskapet. Ernst-Petter Knutsens oppsitt, 4 C.C. Queen Weber, ble strøket av veterinæren etter defileringen.