Feltene i Varmblodsderby klare

Skrevet av Jan Elvestad, Equus,  02.09.2015
Artikkelbilde

V76 Bjerke: En V76-dag hvor kvalifiseringene til Derby og Hoppederby for varmblodshester stod på programmet. Vi fikk mange flotte dueller og vinnere.

Den som gjerne imponerte aller mest var Glen Ord Superb som vant sitt kvalifiseringsløp i åpen klasse i overlegen stil. Han kan bli en hard nøtt for konkurrentene i finalen neste søndag.

Dagen ble innledet med fire kvalifiseringsløp til Hoppederby hvor det var stor dominans av hester trent av Bo Westergaard. Alle hans tre vinnere imponerte, aller mest Nelson Nora som tross en hard åpning passerte mål med krefter spart.

1.løp: I dagens første kvalifisering til Hoppederby, fikk vi se en meget opplagt 2 Netherlee's Dream. Svein Ove Wassberg styrte hoppa rett til tet og siden kjørte de i sitt eget tempo i front. Det ble en hel-enkel seier på 14,6, med krefter spart ved målpassering. Bo Westergaard trener vinneren som eies av Egil Stensland fra Orre.
Favoritten 10 Diadora B.R. angrep fra tredje par utvendig 700 meter fra mål og spurtet bra til andreplassen, uten å kunne vinneren. 1 Ican Youcan fikk et fint løp bak Netherlees's Dream og tok en klar tredjeplass, og dermed den siste finalebilletten.

V76-1: Favoritten 6 Supernova T.Y. spant til tet og siden var løpet over. Hun lå på hardt underveis, men allikevel holdt hun stilen flott til seier på 13,9. Som vanlig satt Tom Erik Solberg i sulkyen på hoppa som eies av Stall Sikkerhetsvest. Bo Westergaard trener også denne vinneren.
10 This Is It galopperte mye på startsiden (rundt 30 meter) men reparerte strålende til andreplassen. Også hun gjorde et meget sterkt løp! 5 Debbie B.R. fikk et fint innvendig løp og takket for det med tredjeplass og finalebillett.

V76-2: Det ble skikkelig kjøring den første halve runden, storfavoritten 2 Nelson Nora måtte åpne så raskt som 09,5 første 500 meter for å forsvare sporet. Siden kunne Eirik Høitomt bestemme som han ville i tet og kunne ta en helt overlegen seier på 14,2. Han satt og passet på leder-ryggen oppløpet ned, med flust av krefter spart. Bo Westergaard tok dermed sin tredje kvalifiseringsseier som trener, mens Nils Munkhaugen fra Melhus er stolt eier.
3 Miley Goal fikk et fint løp i rygg på lederen underveis og takket for det med å bli toer. 4 Wilma Leggrowbach måtte trave utvendig lederen underveis, men tok allikevel tredjeplassen og sikret en finaleplass. Mye betrodde 5 Arc Bayou ble brukt mye innledningsvis og ga seg helt til slutt.

V76-3: Også i det fjerde kvalifiseringsløpet til Hoppederby for varmblodshester fikk vi en favorittseier, 9 Caviar Sisu sammen med gjestekusk Eirik Høitomt. Etter et løp i tredje par utvendig satte Høitomt fart 700 meter fra mål og via tredjespor i siste sving rundet han til en sikker seier på 14,kk. Hesten er svenskeid, med Bjørn Goop som trener.
1 Andova ble toer etter å ha travet utvendig nesten hele løpet, en meget sterk prestasjon av hoppa til Jan Martin Bjerring. 7 La Reina fikk et fint løp i andre par utvendig og ble tredje og tok seg til finalen. Mye betrodde 5 Miss Endurance ledet til ut mot oppløpet men kunne ikke kjempe om en finaleplass tross moderat tempo underveis.

Etter sportrekningen fikk vi dette finalefeltet i årets Hoppederby for varmblodshester:
12. Debbie B.R.

De fire siste løpene var kvalifisering til Derby for varmblodshester. Av vinnerne synes vi Glen Ord Superb gjorde det beste inntrykket. Han var vel forberedt etter nesten tre måneders løpspause.

V76-5: Olav Mikkelborg satte fart fra tredje utvendig etter en runde og skled til tet med storfavoritten 7 Victory Lap. Hesten virket litt dorsk underveis, men strakk på seg på oppløpet og tok en knepen, men sikker seier på 16,8. Mikkelborg er også trener og eier av vinneren, eier gjør han sammen med Karina Beate Andersen.
11 The Last Ticket viste seg fra en forbedret side og tross reise utvendig om favoritten kunne han utfordre til slutt. Han falt med flagget til topps og tok en sterk andreplass. Tredje og siste finalebilletten gikk til 8 Catherine's Cavalli, i kamp med 4 Bale M.B. Mye betrodde 3 Masaya og 6 Cash Street galopperte begge fra start.

V76-6: Favoritt-paraden fortsatte, nå med en solid seier av 7 Glen Ord Superb. Geir Vegard Gundersen sendte hesten til tet etter 700 meter, siden holdt han oppvisning. Avsluttet med siste 500 meter i underkant av 09,0 og fikk notert seierstiden 15,8. En flott prestasjon etter lang løpspause, han seiler opp som en av de store favoritten til hovedløpet neste søndag. Erik Sandbæk fra Oslo er eier, Gundersen er trener.
11 Rocketeer avslutte bra til andreplassen etter en reise i tredje par utvendig, på behørig avstand av vinneren.1 Moveslikejagger holdt farten fint til tredjeplassen og sikret en finalebillett.

V76-7: I en parodi av et travløp var det fjerdevalget 4 Good's Of Norway som kunne stikke nesa først i mål i en jevn sluttstrid med favoritten 11 Jet Voice. Etter en åpning på 11,7/500 meter ble det 24-tempo i 1500 meter, og knepen seier på 18,9. Eier er Camel Benkheira fra Oslo, med Trond Andersen som trener.
Storfavoritten 11 Jet Voice angrep runden fra mål, men fikk aldri skikkelig tak i vinneren. Andreplassen ble imidlertid sikker. Tredje gikk til 2 Millroyce som reparerte en stor startgalopp på glimrende måte.
En må lure på hva kuskene tenker når de lar lederen "defilere" i 25-tempo i 1500 meter underveis. Med en finale i sikte og store penger å kjøre om er det helt ufattelig at ingen prøver noe som helst, dette var flaut å se på!!

9.løp: I det siste kvalifiseringsløpet måtte storfavoritten 8 Thai Navigator trave utvendig lederen store deler av løpet. Tross den tunge reisen kunne han ta en knepen, men sikker seier på 16,2. Eirik Høitomt kjørte hesten som trenes av Bo Westergaard for første gang. Flaata Stable AS fra Rjukan eier vinneren.
Hans Christian Holm bak 1 Thai Voyager gjorde et ærlig forsøk på å beseire storfavoritten med å sitte i tet underveis. Han klarte ikke å holde helt hjem men ble belønnet med andreplassen. Tredje og siste finalebilletten gikk til 7 Seven Cru som avsluttet fint etter innvendig reise.