Tangen Jerkila imponerte

Skrevet av Thorstein Huser, Equus,  07.09.2016
Artikkelbilde
Tangen Jerkila vant sin kvalifisering på enkleste vis. Arkivfoto: hesteguiden.com

Tangen Jerkila imponerte stort sammen med Gunnar Austevoll i kvalifiseringen til Hoppe-Derby. Fjorårets vinner av Hoppe-Kriteriet sikter mot en klassisk dobbel.

Gunnar Austevoll styrte rett til tet med Tangen Jerkila foran Oriola i det siste kvalik-løpet og kjørte jevnt unna i 1.28,5-tempo den første runden, økte på litt i sisterunden og landet i uanstrengt stil etter den sterke tiden 1.26,1a. Oriola haiket med til annenplass på god avtand til vinneren, mens Homme Hera og Torpa Olea ble ved de fire siste finalebillettene. Morten Wiik eier og trener Tangen Jerkila.

Det første kvalifiseringsløpet ble hjemført på enkleste vis av favoritten Solvika Faksa sammen med Lars Anvar Kolle. De fikk overta føringen fra Karmland Siv ut av den første svingen og hadde siden full kontroll. Karmland Siv ble toer fra lederrygg, mens Torpa Oda og Lodins Madelen sikret seg de to siste finaleplassene.Solvik Faksa eies av Stall Solvika og trenes av Malin Eie. Vinnertiden ble skrevet til 1.29,2a.

I den andre kvaliken ble det en spennende sluttduell mellom lederhesten Jega Bottega/Øystein Tjomsland og Arvesølv som angrep fra andre utvendig inn mot siste sving sammen med Tom Erik Solberg og utfordret for fullt i oppløpet.  Den fine hoppa til alltid blide Merete Viksås slo seg forbi til seier. Bak de to sikret også Baugeid og Torpa Otta seg finaleplasser. Såvel Arvesølv som Jega Bottega travet 1.27,3a.