Skrevet av DNT/Equus,  06.06.2017
Artikkelbilde

Tidlig i 2001 kjøpte da 77-årige Knut Olausson fra Ski sin aller første travhest. Det må være et av historiens beste debutkjøp i travsammenheng. Nå er Steinlager innvalgt i travets Hall of Fame.

I begrunnelsen til juryen kan vi lese følgende:

Steinlager var født i Sverige i 1998, men han hadde sin fantastiske karriere i regi av Momarken-trener Per Oleg Midtfjeld og med Knut Olausson fra Ski som eier. Steinlager begynte å vise stjernetakter utover i 4-årssesongen. Som 5-åring vant han på Vincennes og utviklet seg videre. I 6-årssesongen vant han Forus Open, Årjängs Stora Sprinterlopp, Åby Stora Pris og Svenskt mesterskap. Så fulgte den magiske 7-årssesongen i 2005 hvor han vant ni av fjorten løp og travet inn seks millioner kroner. Det ble triumfer i Forus Open, Oslo Grand Prix, Elitloppet (forsøk og finale), Copenhagen Cup og Årjängs Stora Sprinterlopp. Finalen i Elitloppet vant han lett på 10.0a, nitten år etter at Rex Rodney gjorde det samme. Mange triumfer for Steinlager kom fra tet, da han utviklet en enorm starthurtighet, men hesten viste også styrke, vinnervilje, regulerbarhet og utstråling som få andre kan vise maken til. Steinlager vant 35 av 88 starter og endte opp med et grunnlag på snaue 12,3 millioner kroner før skader satte stopper for karrieren. Hesten var så populær at han også hadde sin egen fanklubb.