To til finalen i UET-Derby

Skrevet av Kim Are Sveen,  21.09.2017
Artikkelbilde

Born in the U.S.A. vant sin kvalifisering fra tredje par utvendig, mens Cokstile ble nummer tre fra tet. Med det er to norske hester klare for finalen i UET-Derby på Solvalla 30. september.

Born in the U.S.A. fikk et fint løp i tredjepar utvendig av kusk Eirik Høitomt i et løp som ble innledet i et svært moderat tempo på et Solvalla badet i regn. Passeringen første tusen lød på 1.14.4. På siste bortre forlot den tredje norske deltageren Shocking Superman med Björn Gopp i sulkyen annet par utvendig og dro opp angrepene i tredjespor. Med i dennes rygg fulgte Born in the U.S.A. som via fjerdespor ut av siste sving enkelt koblet grepet på løpets favoritt MakeTheMark som hadde travet meste parten av løpet i dødens. Vinnertiden ble 1.12,8. Shocking Superman ble nummer 5 på 1.13,1.

I det andre kvalet stakk Cokstile og Lars Anvar Kolle til tet i en rask innledning hvor det ble kjørt 1.04,1 første 250m. Første tusen meter ble passert på 1.12,5. Ut av siste sving koblet dødenstravende Global Trustworthy et sterkt grep, men fra dennes rygg smatt Gareth Boko ut et spor og avgjorde enkelt til slutt etter et løp i annet par utvendig. Cokstile berget tredje og den siste finaleplassen på trette ben. Vinnertiden ble 1.12,1, mens Cokstile travet 1.12,3 som tredje.

Cokstile og Born in the U.S.A. er med disse resultatene klare for finalen 30. september. Den siste kvalifiseringene kjøres i Paris i morgen.