Hans Jørgen Eggen satte punktum

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  18.08.2019
Artikkelbilde
3 glade gutter på seierspallen i årets VISAFO NM for stallansatte(Foto: Hesteguiden.com)

Hans Jørgen Eggen har lang fartstid som innehaver av stallmannslisensen. Allerede i 1987 kjørte "Jørgen" sine første løp som stallmann og lørdag kronet han verket med sitt 2.norgesmesterskap.

Årets NM for de stallansatte ble tradisjonen tro også dette året avviklet på Bergen Travpark.

Grunnlaget for NM-tittelen ble lagt når Hans Jørgen klarte å lose inn Kvalviks Snippen inn til overraskende seier i det innledende NM-løpet. Deretter så fulgte han opp med en sterk 3.plass med formtoppede El Copero B.R før auksjonsdyringen Ask Viking ble loset inn til sikker seier i det 3.mesterskapsløpet. Det siste oppsittet til Hans Jørgen var for dagen strøket, men med 2 1.plasser og en 3.plass så var seieren allerede sikret før det siste løpet i mesterskapet skulle kjøres.

Hans Jørgen har i all sin tid kjørt med stallmannslisens i regi hans far Gunnar Eggen sin trenergjerning. Gunnar har i disse dager levert inn trenerlisensen sin med det til følge at også Hans Jørgen med sannsynlighet derfor dette året kjørte sitt siste NM for stallansatte - regien var det med andre ord ingenting å utsette på.

Magnus Teien Gundersen og Ole-Christian Kjenner flankerte NM-vinneren på seierspallen etter å ha levert jevne gode styringer i de 4 mesterskapsløpene.