Desserud tok hjem NM-pokalen

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  09.10.2020
Artikkelbilde
Truls Desserud årets norske mester for amatørkusker og samtidig den siste mester som har representert Drammen Travbane i et mesterskap(Foto: Hesteguiden.com)

Torsdag kveld ble årets NM for amatørkusker avholdt på Klosterskogen Travbane. Totalt 3 løp inngikk i mesterskapet og spenningen rundt hvem som kunne vinne, holdt seg til siste travsteg.

Løpene ble generelt sett preget av fin og "fair" kjøring(ikke en eneste bot ble delt ut i de 3 løpene) og deltagerne viste at det er høyt nivå på landets amatørkusker. Innledningsvis så var det Jørn Bjaanes fra Forus som tok det første stikket i mesterskapet når han på stødig vis loste inn Nattbris til seier i kaldblodsløpet. De 2 varmblodsløpene ble vunnet av hhv. Henrik Kulblik  med hesten Figaro B.R og Mats Gunnar Ringberg som satte inn Fougueux.

3 ulike vinnere altså, men likefullt så var det jevnheten i kjøringen til Truls Desserud som ble utslagsgivende. Med rekken: 8-2-2 på de 3 løpene så holdt det med knappest mulig margin å ta hjem sammenlagtseieren i mesterskapet foran Jørn Bjaanes. Hjemmebanens Anette Frønes så ut som en sammenlagtvinner i siste sving i avslutningsløpet, men det stummet litt for Excellent Maltin nedover oppløpet og da endte det med 3.plass både i løpet og totalt for hennes del.

Vi gratulerer den dyktige hestekaren fra Prestfoss - og som en digresjon så representerte altså Desserud nå nedlagte Drammen Travbane i årets mesterskap. Dette som den siste deltager i et mesterskap med Drammen som hjemmebane.

Ros også til arrangøren som håndterte mesterskapsavviklingen på en flott måte.