Søknad om DNTs Eliteavlshoppe

Skrevet av Marius Lundstein,  11.10.2021
Artikkelbilde
Foto: Eirik Stenhaug

Hoppeeiere har anledningen til å søke om utnevnelse av DNTs Eliteavlshoppe for egen hoppe. Fristen er mandag 1. november. 

Hederstittelen DNTs Eliteavlshoppe er en ordning som ønsker å sette fokus på de beste avlshoppene av begge travhest-raser i Norge. Dette for å hedre mødrene til de beste løpshestene og fremheve deres betydelse for travsporten. Hopper som har blitt utnevnt til DNTs Eliteavlshoppe vil få betegnelsen Eliteavlshoppe i DNTs dataregister, i auksjonskataloger og andre steder der tittelen er relevant. Se oversikt over utnevnte hopper til og med 2020 her

DNTs administrasjon innstiller kandidater som oppfyller ett eller flere av kravene for å bli utnevnt til DNTs Eliteavlshoppe overfor DNTs Avlskomitè. Hoppeeiere har i tillegg anledning til å søke om utnevnelse for egen hoppe. Utnevnelsen foretas av Avlskomitèen og utnevnte vil få inivitasjon til en utdelingsseremoni. 

Er du hoppeeier og ønsker å søke om utnevnelse for din hoppe så har du anledning til å gjøre dette. Søknad og/eller spørsmål rettes på e-post til sertifisering@travsport.no. Søknadsfristen er 1. november. 

Rutiner og kriterier for utnevning av DNTs Elitavlshoppe får du her