EM hopper: De tre beste fra NM meldt

Skrevet av Norsk Trav,  08.08.2022
Artikkelbilde
Miracle Tile vant EM i fjor. I EM er planen at hun får gjensyn med Erik Adielsson.

Miracle Tile, Miss Pepper og Global Bred To Win er alle meldt til EM for hopper på Solvalla. Tross tapet i NM er Miracle Tile førsterangert.

Alle de tre fremste fra NM meldte interesse for EM-plass. I fjor kom Miracle Tile med som annenrangert av de norske (Rebella Matters var førsterangert). I finalen nedkjempet hun hjemmefavoritten Mellby Free.

I NM fikk Miracle Tile et tungt løp, men tross dødens sto hun på meget sterkt til tredje. Som førsterangert er hun nå sikret spor i første rekke; såfremt det ikke meldes hopper med bedre rekord over mellomdistanse fra åtte øvrige land - vi siterer fra innbydelsen.

"Løpet er åpent for hopper mellom 3 og 10 år med rekord 1.13.9 eller bedre. Hvert medlemsland i UET kan melde inntil tre hester. Disse meldes i rangert rekkefølge. Totalt 12 hester kan starte i løpet. De enkelte nasjoners førsterangerte er sikret spor i første rekke. Om mer enn åtte land er representert tildeles spor i første rekke til de åtte førsterangerte med best rekord over mellomdistanse.

Ved eventuelt ledige plasser kan arrangørlandet fylle opp med egne hester."

Den ferske norgesmesteren Miss Pepper er annenrangert fra Norge, mens Global Bred To Win er tredjerangert. Onsdag ettermiddag er det meldt i alt 21 hester til løpet.

EM for hopper starterklæres torsdag, og løpet kjøres onsdag 17. august. Løpet blir Miracle Tiles siste i karrieren Hun er drektig med Maharajah.