Tok første Veikle Balder-stikk

Skrevet av Norsk Trav,  24.05.2023
Artikkelbilde
Vega etter seieren på Bjerke onsdag kveld. Foto: hesteguiden.com

Vega og Tom Erik Solberg vant den første kvalifiseringen av Veikle Balder Cup på Bjerke onsdag kveld.

Vega ble overfløyet fra start, men fikk overta teten fra stallkameraten Sjø Jenta etter 1100 meter. Med runden igjen trykket Valle Brisa på, men Vega fikk svart opp med nød og neppe, og siden var ikke seieren truet. Etter reise på innerfila smatt Lilja V.A. fram til annen og hun ble dermed beste 5-åring.

Seieren var Vegas første i karrieren. Hoppa etter Åsajerven og Tema trenes av Øystein Tjomsland.

Åtte kvalifiseringer i Veikle Balder Cup leder fram til to finaler - en for 4-årshopper og en for 5-årshopper - på Biri 30. september.

samlesiden for Veikle Balder Cup-info finner du oversikt over alle løp i serien. Her vil man etter hvert også finne poengstillingen i begge klasser.