Høstens «Til start»-samlinger

Skrevet av Det Norske Travselskap,  01.10.2023
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Sist helg ble høstens «Til start»-samlinger dratt i gang i Bodø. Denne helgen står Sunndalsøra og Nossum for tur, og deretter kommer samlingene på løpende gjennom hele oktober og litt inn i november.

Under vårens samlinger deltok totalt 227 hester og ponnier på de 18 samlingene som ble arrangert. Som vanlig på vårsamlingene er det en hovedvekt med 2-åringer som deltar. På høstens samlinger som nå står for tur er det 1-åringene som bruker å dominere.

Gunnar Gjerstad har fungert som treningsveileder helt siden oppstarten i 2011. Gunnar er fortsatt med, men nå er ytterligere tre treningsveiledere tilknyttet prosjektet. Odd Arne Kjøsnes, Bjørn Duestad og Jørn Morten Kvikstad bidrar alle på høstens samlinger.

I tillegg til treningsveiledere stiller de lokale arrangør også med hovslager og veterinær.

På «Til start»-samlingene er hovedvekten unghester, men også voksne hester er velkomne til å delta. Sliter du med å finne ut av hesten din er det mye kompetanse på plass på samlingene. Det er også viktig å møte opp med unghesten selv om man ikke har kommet så langt som ønsket. De 1-åringene som ikke er klare for å kjøre i vogn kan tommekjøres. Alle hestene vil uansett bli vurdert av treningsveileder, veterinær og hovslager.

Om du har spørsmål eller vil melde på din hest kan du kontakte din lokale forbundssekretær eller tron.gravdal@travsport.no.

Oversikt over høstens samlinger får du på nye travsport.no her