Terminliste 2024

Skrevet av Norsk Trav,  20.10.2023
Artikkelbilde
Just Like Heaven dominerte 3-årsløpene i år. Hovedoppgaven neste år – Norsk Travderby – kjøres på Bjerke 8. september. Foto: hesteguiden.com

Terminlisten for 2024 er nå ferdigstilt herunder vedtatt totalproduksjon og fordeling av antall løpsdager pr.bane.

Klikk her for å laste ned terminlisten 2024

Terminlisten for 2024 tilsier en nedgang på 13 løpsdager sammenlignet med 2023 og det er neste år totalt lagt opp til å avvikles 377 totalisatorløpsdager på norske travbaner. Løpsdagenes innhold har i årenes løp dog fått mer og mer ulikt innhold og omfang, slik at det å sammenligne løpsdager i et historisk perspektiv kan etterhvert bli noe unyansert. Men at det trolig blir en lavere totalproduksjon i 2024 enn hva som blir tilfelle for 2023, er sannsynlig.

Også verdt å nevne er at terminlisten er komponert og utformet i et nordisk/europeisk perspektiv all den tid spillutvekslingen begge veier, det siste er viktig å understreke - er av avgjørende betydning for det å skape mest mulig inntekter til formålet.

I praksis blir 2024 det første året med sesongvariasjoner for en del baner. Banene Klosterskogen, Biri og Momarken har motivert av ulike faktorer ikke i særlig grad blitt tildelt løpsdager i 1.kvartal, mens Bjerke har fått en noe lenger sommerpause enn hva som tidligere har vært praktisert.

Dette terminliste-oppsettet beskriver i første omgang på hvilke datoer den enkelte bane skal arrangere sine løpsdager, endelig oppsett med start-tider og spillprodukt-beskrivelser, vil offentliggjøres på et senere tidspunkt